10 Eylül 2013 Salı

EGAFED SÖKE'DE TOPLANDI

EGE AKDENİZ BÖLGESİ GENÇ İŞADAMLARI FEDERASYONU'NUN 87'NCİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI SÖKE'DE YAPILDI

Söke Genç İşadamları Derneği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Egafed Başkanı Volkan Turgut, YİK Başkanı Efkan Ceylan, TOBB Genç Girişimciler Ege Bölge Başkanı Zafer Bintepe, Sögiad Başkanı Mehmet Yabancı, Egafed Başkan Vekili Süleyman Erbaş, Egafed Yönetim Kurulu Üyeleri Tufan Asrav, Abdullah Acar, Metin Dokur, Metin Laçinok, Nuri Aağaçlı, Mehmet Öztaş, Levent Çolak, Meral Tuncer Argül ve Sögiad Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Bayrı katıldı.
Sögiad Başkanı Mehmet Yabancı toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Söke ekonomisinin pamuğa dayalılıktan kurtarılarak, sanayinin ve alternatif üretimin geliştirildiği bir kent konumuna getirilmesi gerektiğini söyledi.
Yabancı; "Söke ovamız 400.000 hektarlık ekilebilir alan ile ege bölgesinin en büyük ovasıdır. Bunun yanında rüzgâr enerjisi potansiyelinin çok yüksek olduğu ve ülkemizin sıcak su rezervlerinin % 79 nun bu bölgede olduğu bilinmektedir. Söke OSB, demir ve kara yolunun içinde olması ile havalimanına 100 km mesafede olması ayrıca önem arz etmektedir. İlçemiz, Bodrum, Kuşadası ve Didim’e yakın olması sebebiyle, bu turizm bölgelerine hem lojistik hem de insan kaynağı açısından önemli bir konuma sahiptir. Bütün bu kıstaslar göz önünde bulundurulduğunda, bu bölgede yatırım yapmanın çok cazip ve artı değer katacağını düşünüyoruz." dedi.
Egafed Başkanı A.Volkan Turgut toplantıya ev sahipliği yapan Söke GİAD yönetim kurulu ve üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "son dönemlerde dövizde yaşanan artış, tüketici ile üreticiyi aynı psikoloji içine sokmaktadır. Tüketiciler borçlanma riskine girmezken, üreticiler de yatırımdan uzak durmaktadırlar. Aynı psikolojide olan üreteci ve tüketici dövizdeki artış nedeniyle bekleme sürecine girmiştir. Bu durum ekonomide bir dar boğazın habercisi olabilir." şeklinde konuştu. 
Toplantı sonunda Egafed Yönetim Kurulu üyeleri 20.Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırını ziyaret etti.