25 Eylül 2013 Çarşamba

KUŞADASI ÇINAR KÖYÜ YABANCI MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI


Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Halk Oyunları Ana Bilim Dalı’nın davetlisi olarak Türkiye ye gelen İsviçre’li misafirleri 7den 77 ye Halk oyunları ile tanınan Kuşadası Çınar Köylüleri ağırladı. Gelen misafirler  İsviçre’in Zürih Kenti ve civarından 50 yaş üzeri kişilerden oluşan halkoyunlarını yerinde öğrenme sevdalısı gurup.
Yaklaşık bir haftadır Türkiye’de bulunan misafirler Ege Bölgesinde ören yerleri ve köyde yaşamı izlemek amacıyla kültür turları düzenleyerek yaşam  ve kültür değerlerimize tanımaya çalıştıklarını belirttiler.

İsviçreli Misafirler son olarak bu günde Kuşadası Çınar Köyüne  akşam saatlerinde  geldiler.Köyde tarım ve yaşamı izlemek amacıyla üzüm bağlarına gidilerek üzüm yetiştirme ve çeşitler hakkında bilgi verilerek üzüm ikram edildi.
Köy meydanında hazırlanan üzüm ve incir ikram edildi. Halk oyunlarını yerinde öğrenmek amacıyla Çınar Köyü 7 den 77 ye halkoyunları ekibiyle çalışma yaparak ayrıca kendi yörelerinin müziklerinden örnekler sundular. 
Kuşadası Çınar Köyü Muhtarı Sabahattin Akyüz: “7 de 77 ye Halkoyunları Ekibimizi kuralı 3 yıl  oldu. Bu gün misafirlerimizi ağırladık Halkoyunları oynadık. Onlarda mutlu oldu bizde mutlu olduk.” dedi.