14 Eylül 2013 Cumartesi

EVLENME VAADİYLE DOLANDIRILDI

SÖKE'DE OTURAN 28 YAŞINDAKİ MEHMET ALİ KARAKAYA EVLENME VAADİYLE DOLANDIRILDI

Olay, Mehmet Ali Karakaya'nın Jandarmaya başvurmasıyla ortaya çıktı.  

Karakaya'nın ifadesine göre, kendisiyle evlenme hazırlığı yapan ve kendini Nuray Eken olarak tanıtan 27 yaşındaki bir kadın, Karakaya’yı ilaçlı neskafe ile uyuttuktan sonra, evde bulunan cep telefonu, 2 bilezik, bir küpe, bir laptop bilgisayar ile 2 bin 250 lira nakit parayla ortadan kayboldu.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden dolandırıcılığı yapan kişinin Denizli’de yaşayan M.Ç. olduğunu belirledi. 

Denizli Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen jandarma, burada da 5 kişinin aynı şekilde dolandırıldığı bilgisine ulaştı. Kimliği tespit edilen M.Ç., Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. M.Ç.’nin K.A.Ç. ile evli ve iki çocuğu olduğu öğrenildi.
 İfadeleri alınan çift, evlenmek isteyen özellikle yaşlı erkekleri, internet ve telefon aracılığıyla bulduklarını, daha sonra evlenmek için görüşmeler, ardından düğün alışverişi yaptıklarını itiraf etti. Kadının, evlenmek isteyen kişilerle imam nikahı kıydırdıktan sonra, düğün alışverişine çıktığı, altın almalarının ardından mağdurun evine gidip, kahvenin içine uyku ilacı attığı belirtildi. Mağdurun uyumasından sonra gelen eşiyle birlikte, altın ve evdeki değerli eşyaları alıp kaçtıkları belirlendi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen çift çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.