Kuşadalı ünlü gurme ve yazar Tuğrul Şavkay anısına düzenlenen ve büyük ilgi gören yarışmaya, 31
Yarışma, ana yemek, zeytinyağlılar, hamur işi, börek ve tatlı olmak üzere 4 kategoride düzenlendi.
Baş Aşçılar Burhan Yılmaz, Hayati Gökçeel, Aydın Sürer, Otelcilik Turizm Meslek Yüksek Okulu Öğretmeni Nihal Adak, Dünya Mutfak Kültür Derneği’nden Osman Levent Çilek, KODER Yöneticisi Gürsel Tombul, KUPAD Başkanı Uğur Apak, KURİD Başkanı Ümit Yaman, Gurme, Gazeteci, Yazar Ayfer Yavi, Nihan Aras, Nedim Atilla ve ADÜ Gastronomi Hocası Ahmet Güzelyağdöken’den oluşan 12 kişilik jüri yemeklere yöresellik,
Ana yemekte Kuşadası’na has Fadıla yemeği ile Şerife Atınç, zeytinyağlılar kategorisinde Enginarlı İç Bakla ile Nimet Satılık, Hamur İşi ve Börek kategorisinde Çullama ile Gülin Arabacı birinci oldu.
Tatlı dalında ise İncir Tatlısıyla Makbule Topçu birinciliği elde ederken, dereceye giren ilk üç yarışmacı tam, yarım ve çeyrek