8 Ocak 2019 Salı

SÖKE'DE UYUŞTURUCUYA BÜYÜK DARBE!

SÖKE EMNİYETİ SON YILLARDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ OPERASYONLARLA İLÇEDE GERÇEKLEŞEN UYUŞTURUCU OLAYLARI NI EN AZA İNDİRMEYİ BAŞARDI

Söke ilçe güvenlik kurulu toplantısı kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu başkanlığında yapıldı.
Toplantıya, Garnizon Komutanı Pers. Alb. Hasan İhsan Kızgınçelik, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kurgan başta olmak üzere daire müdürleri, çeşitli kurumların temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
Kurtbeyoğlu toplantıda, ilçede son 5 yılda gerçekleşen uyuşturucu olaylarının değerlendirmesini yaptı.

"VATANDAŞ İHBARI BAŞARIYI GETİRDİ"

Söke ilçe emniyetinin ve jandarmasının son 5 yılda operasyon açısından büyük başarıya imza attığını belirten Kurtbeyoğlu, “2014 yılından bu yana son 5 yıllık verilere baktığımızda, 2014 yılında 136 uyuşturucu olayı var iken, bu sayı 2018 yılında 598'e çıkmış. 2014 yılında 151 kişi yakalanmış iken bu sayı 2018 yılında 641'e çıkarıldı. Tutuklanan kişi sayısı son 5 yılda 12'den 65'e çıkmış. Yakalanan kişi sayısı da uyuşturucu olaylarına paralel olarak bu yıllar arasında artıyor.  2014-2015 yılları arasında yüzde 28'lik bir artış var iken, bu rakam 2016’da 60'a, 2017'de yüzde 70'e çıkıyor. Bu oran son bir yılda hem olayda hem de yakalamada yüzde 22'ye düşüyor. Bu da güvenlik güçlerimizin elde ettiği başarının bir sonucudur. Ben 2015 yılında geldiğim zaman Söke'de uyuşturucu açısından olumsuz bir imaj vardı. Ancak son 4-5 yılda yapılan etkin mücadele ile Söke uyuşturucu ticaretinin merkezi olmaktan çıkarılmıştır. Bu konuda emniyetimizin yaptığı çalışmalar yanında vatandaşlarımızın yoğun bilgi vermesi bize büyük güç vermiştir. Elde ettiğimiz başarıda ciddi miktarda vatandaş ihbarı ile elde ettiğimiz sonuç var. Bu ihbarın artışındaki en büyük etken de zehir tacirleriyle yapılan mücadeleye halkımızın duyduğu güvendir.’dedi.

“ÇOĞUNU TEMİZLEDİK, TEMİZLEMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ”

Söke’de özellikle son 2 yılda gerçekleştirilen operasyonlar ile uyuşturucu satıcılarına büyük darbe vurduklarını kaydeden İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal de, “Bize silah çektiler biz karşılık verdik ve tepelerine bindik. Yakaladık hepsini. Üzerimize araç sürdüler. Kaza geçirdik. Yaralanan arkadaşlarımız oldu. Ama yine de bunlara aman vermedik ve bunları yakaladık. Bu konuda bütün Sökeliler bizim yanımızda oldular. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Ben bu uyuşturucu işi ile uğraşanlara özellikle getirenlere, satanlara, kuryelere ben bunların hepsine namussuz diyorum. Ben bu namussuzların bir çoğunu 2017'de ve 2018'de bir çoğunu temizledik. Temizlemeye de devam edeceğiz. Kim bu işi yapıyorsa veya yapmayı düşünüyorsa hiç ama hiç kalkışmasın bu işe. Çünkü biz onların tepelerine bineceğiz. Helak olurlar, yazık olur kendilerine. Nasıl onlar başkalarına yazık ediyorlarsa onlar da kendilerine yazık ederler.” şeklinde konuştu.  

BAŞARILI GÜVENLİK GÜÇLERİNE ÖDÜL

Toplantının sonunda ilçede gerçekleştirilen operasyonlara katılan emniyet ve jandarma personeline başarı belgesi verildi.

(HÜSEYİN IŞIK)