9 Ocak 2019 Çarşamba

"BEN SİZİ ÇOK ÖZLEMİŞİM SÖKELİLER"

CHP'NİN SÖKE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI LEVENT TUNCEL'İN TANITIMI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NUN KATILDIĞI GENİŞ KATILIMLI BİR TOPLANTIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Levent Tuncel'in adaylığının tanıtımı için öğle saatlerinde Söke'ye geldi.
Çerçioğlu Söke'de ilk olarak yaklaşık 4 yıldan fazla bir süredir uğramadığı CHP Söke ilçe Başkanlığını ziyaret etti.
Burada partililerle ayak üstü selamlaşan başkan Çerçioğlu yürüyerek toplantının yapılacağı Saray Düğün Salonuna geçti.
Buradaki toplantıya, CHP eski milletvekili Mehmet Semerci, İl Başkanı Ali Çankır, Efeler Belediye Başkan adayı Fatih Atay, Kuşadası adayı Ömer Günel, Didim adayı Deniz Atabay, Bozdoğan adayı Tümer Apaydın, Sultanhisar adayı Osman Yıldırım, Karacasu adayı Mustafa Büyükyapıcı, Karpuzlu adayı Tuğrul Ozan, Çine adayı Enver Salih Dincer, Germencik Fuat Öndeş, Yenipazar adayı Mehmet Yüsran Erden, Koçarlı adayı Mutlu Öztürk ile çok sayıda partili katıldı.

"TEK BAŞINA SEÇİME GİR DE GÖRELİM NE KADAR OY ALACAKSIN"

Tanıtım toplantısının yapıldığı salona Çerçioğlu ve Tuncel alkışlar ve partililerin attığı sloganlar eşliğinde girdi.
Salonun küçük olması nedeniyle, basın mensupları başta olmak üzere katılımcılar zor anlar yaşadı.
Toplantıda kürsüye ilk olarak bir gün önce ilçe başkanı olarak atanan Hüseyin Akkaya çıktı.
Akkaya, partisinden istifa eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'a yüklendiği konuşmasında, 2014 yerel seçimlerinde bir ilki gerçekleştiren CHP örgütünün canla başla çalışarak 3. kez Söke Belediye Başkanlığını kazanma başarısını gösterdiklerini kaydetti.
Akkaya, "Bu seçimde Söke 25.450 oy alırken Büyükşehir 33274 oy almıştır. Daha sonra Süleyman Toyran ve danışmanları bu seçimi tek başına Süleyman Toyran'ın aldığını söylemeye ve böyle bir algı yaratmaya başladılar, Örgütü ve yola çıktığı arkadaşlarını yok saydılar. Sayın Toyran örgüt çalışmasa sen tek başına seçimi kazanamazdın. Şimdi genel merkezimiz tekrar aday göstermedi diye partimizden istifa ettin, tek başına seçime gir de görelim, örgüt olmadan ne kadar oy alacaksın?" dedi.

"YAŞANABİLİR BİR KENT YARATMAK İÇİN HAZIRIM"

CHP'nin Söke Belediye Başkan adayı Levent Tuncel de konuşmasına, "Ömer Ağa ile başlayan Söke Belediye Başkanlığına isminin layık görülmesi benim için büyük bir onurdur" diyerek başladı.
Hedefinin insan odaklı yaşanabilir bir kent yaratmak olduğunu kaydeden Tuncel, "Bunun için çok çalışmamız lazım. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Omuz omuza Söke'nin sorunlarına çözüm bulacağız. Söke'nin en önemli sorunu trafik ve otopark, Bizim biri açık, diğeri kapalı iki otopark projemiz var. Bunları gerçekleştirdiğimizde Söke'nin trafik sorunu kalmayacak. Bir de çocuklarımız için kapalı yüzme havuzu yapacağız." şeklinde konuştu.

"BEN SİZİ ÇOK ÖZLEMİŞİM SÖKELİLER"

Sözlerine, "Ben sizi çok özlemişim Sökeliler. Bu söz her şeyi anlatıyordur demi" diyerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, konuşmasının büyük bölümünde aday gösterilmeyince istifa eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'a isim vermeden yüklendi.
Çerçioğlu, "Küsmek ne demek. Terkedip gidiyorlar, istifa ediyorlar. Senin belediye başkanı olman için bütün örgüt canla başla çalıştı. Hiç birimiz haklarımızı helal etmiyoruz. Bu parti bir kişiye özel değildir. Bir de sürekli ben bu koltukta oturacağım diye birşey yok. Bırak biraz da başkaları otursun. Bırak gençler gelsin." dedi.

SÖKE'YE OTOGAR MÜJDESİ

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesinin Söke'ye yaptığı yatırımlara da değinen Özlem Çerçioğlu, "Biz Büyükşehir olarak Söke'ye 108 trilyon yatırım yaptık. Şimdi bunun 3 katını yapacağız. Şimdi artık ilçe yönetimimiz,kadın kollarımız ve gençlik kollarımız da bizim yanımızda. Ben size buradan bir müjde vermek istiyorum. Söke'nin en büyük ihtiyacı otogar. Bunun için bir araziyi kamulaştırdık. Seçimlerden sonra açıyoruz. Çevre yolunun hemen karşısında olacak. Biz Söke Sevdalısıyız, Biz Aydın Sevdalısıyız." şeklinde konuştu.

(HÜSEYİN IŞIK)