10 Ocak 2019 Perşembe

MAKARAÇ BASINI UNUTMADI

AK PARTİ SÖKE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI TAMER MAKARAÇ, ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA İLÇEDE GÖREV YAPAN GAZETECİLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Tamer Makaraç yemeğe, Söke Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Esmer ile ilçede görev yapan basın mensupları katıldı.
Söke Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Esmer yemekte yaptığı konuşmada, zor şartlar altında görev yapan yerel basının desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Esmer, seçim dönemlerinde yerel basının varlığını hatırlayan başkan adaylarının seçildikten sonra da yerel basının yanında yer almasının ilçenin ve yörenin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.


"YEREL MEDYASIZ OLMAZ"

Yerel yönetimin yerel medyasız olmayacağının altını çizen Ak Parti Söke Belediye Başkan aday adayı Tamer Makaraç da konuşmasında, "Söke'nin bugün layık olduğu yerde bulunmamasının sebebi, yeterli tanıtımının yapılamamasıdır. Şehrinizi siz kendiniz tanıtamazsınız. Herkesin bir görevi olduğu gibi, bu görevde siz basın mensuplarına düşmektedir. Basın mensuplarının bu konudaki en büyük destekçisi de kenti yöneten yerel yöneticiler olmalıdır. Söke Belediye başkanlığına ben veya bir başka arkadaşım kim seçilirse seçilsin, öncelikle ilçenin yerel basınına sahip çıkmalıdır. Sizler yaptığınız haberlerle kentin tanıtımına katkıda bulunabileceğiniz gibi, eleştirilerinizle de yerel yönetime en büyük katkıyı sağlayacaksınız. Bu yüzden siz basın mensuplarının yaptığı eleştirilere, hakaret içermediği sürece sağduyu ile yaklaşmak zorundayız." dedi.

(HÜSEYİN IŞIK)