11 Nisan 2014 Cuma

TOYRAN HIZLI BAŞLADI

SÖKE'DE MUHTARLIKLAR İLK ŞİKAYET BİRİMİ OLUYOR 

Söke'de vatandaşlar şikayetlerini ilk olarak muhtarlıklara, onlar da kendilerine gelen sıkıntıları Söke Belediyesi bünyesinde oluşturacak "Şikayet Merkezi"ne iletecek. Bu sayede sorunların kısa sürede çözümü yoluna gidilecek. 

Mahalleye dönüştürülen eski beldeler de ise, bir meclis üyesinin sorumluluğunda şubeler oluşturulacak. Bu şubeler vatandaşların yerel yönetimle ilgili işlemlerini yürütecek.   

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, sorumluluk sahasında bulunan 49 mahalle muhtarıyla toplantıda biraraya geldi.

Söke Belediyesi'ndeki toplantıya, Meclis Üyeleri Fahri Sivrioğlu, Ahmet Karakaş ve Haluk Kutlay ile Söke Belediyesi Daire Müdürleri katıldı.

Başkan Toyran, toplantının başında muhtarlardan mahallerininin sorunlarıyla ilgili detaylı bir rapor istedi.

Toyran, en yakın zamanda oluşturacakları bir heyetle tüm mahallelerin sorunlarının yerinde tespit edileceğini belirtti.

Süleyman Toyran; “Beldelerimizden yaklaşık 20 milyar TL borç yükü geliyor. Bu zaten bilgimiz dahilindeydi. Amacımız mazeret üretmek değil ancak geçiş döneminde bazı sıkıntıların yaşanacağı ortada. İnanıyorum ki elbirliği ile tüm sıkıntıların üstesinden gelip, çözüm üreteceğiz” dedi.

Çevre mahallelerde (köylerde) çöplerin toplanması ve mezarlıkların temizlenmesi ile ilgili Söke Belediyesi ekiplerinin hizmet vermeye başladığını kaydeden Başkan Toyran, Söke Belediyesi Park ve Bahçe İşleri ekipleri tarafından mahallelerde yürütülen mezarlık temizliğinin 15 gün içinde tamamlanacağını belirtti. 

Süleyman Toyran, büyükşehir belediyesinin uhtesinde olan sinek ilaçlama çalışmalarının da geçiş sürecinde Söke Belediyesi tarafından yapılacağını dile getirdi.

Toplantıya katılan muhtarlar da, ortak sıkıntılarının içme suyu depolarının kontrolü için bekçi bulundurulması ve köylerde bugüne kadar muhtarların kontrolünde olan çiftçi mallarını koruma yetkisi olduğunu belirttiler.