27 Nisan 2014 Pazar

AYDIN'DA AİDS KORKUSU

AYDIN'DA FUHUŞ OPERASYONUNDA YAKALANAN HIV VİRÜSÜ TAŞIYAN GÜRCİSTAN UYRUKLU L.C.'NİN KİMLERLE İLİŞKİYE GİRDİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Aydın’da düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan kadınlar arasındaki Gürcistan uyruklu L.C.’nin AIDS’li olduğu için ömür boyu Türkiye’ye giriş yasağı konulmasına rağmen sahte belgelerle tekrar giriş yaptığı belirlendi. 

Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce liderliğini R.Ş. (56) ve eşi Z.Ş.’nin (51) yaptığı fuhuş çetesini 3 ay süreyle teknik ve fiziki takibe tabi tuttu. Takibin ardından operasyon düzenleyen polis, çete lideri R.Ş. ve eşi Z.Ş. ile O.K. (40), S.D. (42), B.Y. (40) ve M.İ. (50)'yi gözlem altına aldı. 

Çetenin zorla fuhuşa sürüklediği Gürcistan uyruklu L.M., T.M.,T.C., L.C., Azeri uyruklu A.Y., K.D., Moldova uyruklu N.D. ile Türk vatandaşı Ü.K., N.P. ve A.B. kurtarıldı. 

Fuhuş yaptığı belirlenen kadınlardan Gürcistan uyruklu L.C.’nin daha önce de fuhuş yaparken yakalanıp Aids'li olduğu belirlenince ömür boyu Türkiye’ye giriş yasağı konulmasına rağmen sahte belgelerle tekrar giriş yaptığı belirlendi.  

Aydın Emniyet ve Sağlık Müdürlüğü Hiv virüsü rastlanan Gürcistan uyruklu L.C’nin kimlerle ilişkiye girdiğini araştırıyor.