4 Aralık 2018 Salı

SÖKE'DE KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERE AF YOK!

SÖKE EMNİYETİ GEÇEN AY 35 ARACA YANLIŞ PARK, 45 ARACA DA KALDIRIM İŞGALİ CEZASI UYGULADI

Söke İlçe Güvenlik Kurulu toplantısı kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu başkanlığında yapıldı.
Toplantıya, Garnizon Komutanı Pers. Alb. Hasan İhsan Kızgınçelik, Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, Jandarma Komutanı Yzb. Gökhan Kurgan, ilgili daire müdürleri, mahalle muhtarları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Kaymakam Kurtbeyoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz ay Söke'de 35 araca yanlış parktan dolayı 3 bin 780 TL ceza uygulanmış. hurda görünümlü, trafikte kaydı bulunan 8 araç Söke Belediyesi tarafından kaldırılmış. İlçe trafik ekipleri tarafından da 45 noktadaki kaldırım işgallerine müdahale edilmiştir." dedi.

"CEZALAR 'BÜTÇE DOLSUN' DİYE YAZILMIYOR"

Trafik ekiplerinin kural ihlali yapanlara yazdığı cezalarla ilgili olarak yapılan yorumlara da değinen kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, "Kurallara uymayanlar kurallara uymamayı marifet kabul edenler, efendim ne olacak, bütçe dolsun diye ceza yazılıyor diyorlar. Öyle bir şey yok. Emniyet bilmiyor, jandarma bilmiyor, ben bilmiyorum. Bizim vatandaşımız da bütçe dolsun diye ceza yazılıyor. Böyle bir şey yok. Aklı başında her insan size bir ceza yazıldıysa haksız yere mi yazıldı? Siz kuralları ihmal etmediğiniz halde size ceza mı yazıldı. Hayır, ben kuralı ihlal ettim öyle yazıldı demesi gerekir." diye konuştu.

UYUŞTURUCU İLE ETKİN MÜCADELEYE DEVAM

Söke’de uyuşturucu ile mücadele konusunda polisiye tedbirleri yeterli görmediklerini kaydeden Kurtbeyoğlu, “Çocuklarımızın gençlerimizin uyuşturucu ile tanışmasını engellemeye dönük çaba içeresindeyiz. Spor, sanat, müzik faaliyetleri Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülüyor. Bu kapsamda 25 proje uygulanıyor. Ne kadar çok çocuğumuzu bu projelerle tanıştırabilirsek, ne kadar çocuğumuzu bu faaliyetlere dahil edebilirsek, biz uyuşturucu ile daha etkin mücadele edeceğimizi düşünüyoruz. Ayrıca bu projeler sayesinde çocuklarımızın akademik anlamda da daha başarılı olacağı kanısındayız.” dedi.

(HÜSEYİN IŞIK)