26 Aralık 2018 Çarşamba

TARİHİ ÇELTİKÇİ CAMİİ'NDE ŞAŞIRTAN OLAY!

SÖKE'DE YAKLAŞIK 4 AY ÖNCE RESTORE EDİLEN TARİHİ ÇELTİKÇİ CAMİİ'NİN TAVANI AKIYOR

Söke'de Hacı Halil Ağa tarafından 1888-89 yılları arasında yaptırılan Çeltikçi Camii'nde geçen yıl restorasyon çalışmaları başlatıldı.
Yaklaşık 14 ay kapalı kalan tarihi caminin, şadırvanı, eklenti binaları, çatısı, duvarları ve minaresi yenilendi.
Minaresinin kapısında Hacı İlyas Zade Bey’in zevcesi Hacı Fatma Hanım tarafından yapıldığına dair bir kitabe bulunan ve Cumhuriyet öncesi dönemde Söke'nin dört camisinden biri olarak kullanılan bu tarihi cami, çalışmaların tamamlanmasının ardından yaklaşık 4 ay önce ibadete açıldı.



İLK YAĞMURLARDA CAMİNİN TAVANI AKMAYA BAŞLADI


Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılarak yaklaşık 700 bin TL'ye restore edilen tarihi caminin çatısı yağmurlarla birlikte su akıtmaya başladı.

Cemaat çareyi caminin içinde su akan yerlere kova koymakta buldu.
Konuyla ilgili olarak tepkilerini dile getiren cami cemaatinden Abdullah Topal ve Yaşar Özat, "şu an gördüğünüz gibi yağmurlu havalarda kovaların arasında namaz kılmaya çalışıyoruz. Geceleri kimse olmadığı zamanlar kovalar doluyor. Kovadan taşan sular halıları ıslatıyor. Bu kış gününde ıslak çorapla namaz kılmak zorunda kalıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Allah rızası için camimize bir el atsınlar." dediler.    
Çeltikçi Camii İmam Hatibi Nevzat Poyraz da, camimiz ahşap dokuların hakim olduğu tarihi bir cami. Çatımızın akması en çok bunlara zarar veriyor. Ayrıca giriş kapımızdan içeriye yağmur giriyor. Cuma günleri cemaatimizin ayakkabıları ıslanıyor. Geçen gün bir cenazemiz vardı, yağmurda koyacak yer bulamadık. Daha bir kaç ay önce restorasyonu tamamlanan camimizin ahşap kısımları ve halılarımız rutubetten çürümeye başladı." diyerek yaşadıkları olumsuzlukları dile getirdi. 

(HÜSEYİN IŞIK)