28 Aralık 2018 Cuma

SÖKE CHP'DE BEKLENEN İSTİFALAR GELDİ

SÖKE CHP İLÇE YÖNETİMİ, KADIN KOLLARI İLE BİRLİKTE ALDIKLARI İSTİFA KARARINI DÜZENLEDİKLERİ ORTAK BASIN TOPLANTISI İLE KAMUOYUNA DUYURDU

Söke CHP kulislerinde Belediye Başkan adayı olarak Levent Tuncel isminin açıklamasının ardından istifasını veren Belediye Başkanı Süleyman Toyran ile birlikte ilçe yönetiminin de istifa etmesi gerektiği dillendirilmeye başlandı.
Bu süreç fazla uzun sürmedi ve bugün akşam saatlerinde beklenen açıklama yapıldı.
CHP Söke İlçe Başkanı Suat Durukan ve Kadın Kolları Başkanı Nebihat Erten yönetim kurulu üyeleri aldıkları istifa kararını düzenledikleri ortak basın toplantısı ile açıkladı. 

"SUÇUMUZ BAŞKAN TOYRAN'LA UYUMLU ÇALIŞMAK MIDIR?"

Yönetici olduğu dönemde belediye başkanı Süleyman Toyran ile son derece uyumlu bir çalışma sergilediklerini kaydeden Durukan, "Sayın Süleyman Toyran ile son derece uyumlu çalıştık. Kendisi Belediye başkan adayı olarak gösterilmeyip, Levent Tuncel aday gösterilince, bizlerin adayının Süleyman Toyran olduğu, bu nedenle Levent Tuncel için çalışmayacağımız şeklinde bazı çevrelerce dedikodu üretildi. Bizim için önemli olanın Söke ve Aydın Belediyelerinde CHP bayrağının dalgalanması olduğunu, adayın isminin önemli olmadığını, önemli olanın parti olduğunu sürekli söyledik. Aday belli olduktan sonra İl yöneticilerimiz, Adayımız Levent Tuncel bizlerle görüşüp seçime bizim Yönetimimizde gitmek istediklerini söylediler. Biz de seçimi almak üzere her türlü çalışmayı tüm gücümüzle yapmaya hazır olduğumuzu, çalışma ortamını birlikte oluşturarak seçime birlikte gidebileceğimizi söyledik." dedi.

"ADAY LEVENT TUNCEL'İN RENCİDE EDİCİ KONUŞMASI SONRASI BÖYLE BİR KARAR ALDIK"

31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerin kazanılabilmesi için öncelikle, büyükşehir imkanlarından yararlanarak bazı partililere kin kusanların susturulması gerektiğini öne süren ilçe başkanı Suat Durukan, "bize kin kusan fakat susturulmayan çevrelerce, kongrelerde bize rakip olup karşı cephelerde yer alan çevrelerce, kimsenin boyunduruğuna girmeyen, doğru bildiğini yapan bizlerin, kendilerini her şeyden üstün gören yüksek egolu bazı çevrelerce taciz edilmeye devam edilmemize rağmen, seçim her şeyden önemli, bizler partiliyiz önemli olan seçimi almak, biz tecrübeliyiz bu seçimi alırız, kulaklarımızı kötü niyetli boş sözlere tıkayalım dedik bugüne kadar yerimizde durduk. Fakat Aday Levent Tuncel, kendisiyle yaptığımız görüşmelere, anlaşmalara, bizim tüm bu çabamıza ve gayretimize rağmen, önceki gün (26 Aralık Çarşamba) yapılan Danışma Kurulu toplantısında yönetimi sahiplenmemiş, yöneticiler aleyhinde rencide edici şekilde konuşup, 'kendi aranızda toplanın karar verin' demiştir. Bunun üzerine, kendi aramızda toplanıp konuştuk. Adayın, kendisinden yapmasını özellikle istediğimiz bize saldıran bir takım malum kişileri susturma konusunda etkisiz kaldığının anlaşılması, sahiplenilmemiş bir yönetim olarak seçime gitmemiz halinde; seçim sonucunda yaşanacak her türlü olumsuzluğun faturasının hiç hak etmesek dahi bize kesileceğinin, her türlü kazanımda başarıyı kendi hanelerine yazıp bizi saf dışı bırakacaklarının daha şimdiden belli olmasının anlaşılması sebebiyle, bugünden yolları ayırmanın, adayın seçim sürecini istediği ekiple, istediği şekilde yürütmesinin önünün açılmasının en doğru karar olacağı görüşünde fikir birliğine varılmış, istifamızın bugün itibariyle verilmesi kararı alınmıştır." ifadelerini kullandı.

"EL ETEK ÖPMEDEN ÇALIŞAN KADIN KOLLARI OLARAK KENDİLERİNİ CHP'NİN ÜSTÜNDE GÖREN KİŞİLERİN DİZAYN ETTİĞİ BU TABLODA YER ALMAMA KARARI ALDIK"

Kadın Kolları Başkanı Nebihat Erten de konuşmasında, 2013 yılından bu yana Söke ve çevresinde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadıklarını belirterek, "5 yıldır bıkmadan yorulmadan gece-gündüz, yağmur-çamur demeden, hiç bir beklenti mevki ve makam derdi olmadan çalıştık. Ancak kendilerini Cumhuriyet Halk Partisi'nin üstünde gören vatandaşın oylarıyla oturdukları mevki ve makamları rant kapısı haline getiren kişi ve kişilerin dizayn ettiği bu tabloda yer almama kararı aldık." dedi.


(HÜSEYİN IŞIK)