12 Aralık 2018 Çarşamba

SÖKE BELEDİYE İŞÇİLERİNİN SÖZLEŞME SEVİNCİ!

SÖKE BELEDİYESİ İLE BELEDİYE İŞ SENDİKASI ARASINDA ENFLASYONUN ÜZERİNDE İMZALANAN 2019 YILI SÖZLEŞMESİ İŞÇİLER TARAFINDAN SEVİNÇLE KARŞILANDI

Söke Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında 2019 yılını ve 116 belediye İşçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. 
Edindiğimiz bilgiye göre, yüzde 25 oranında zam talep eden Belediye-İş Sendikası'na Söke Belediyesi tarafından Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yüzde 21.62 olarak açıklanan enflasyon rakamının üzerinde bir zam verildi.

ZAM ORANI İŞÇİLER TARAFINDAN SEVİNÇLE KARŞILANDI 

Sosyal denge ve enflasyon ve refah payı oranında artış yapıldığını belirten Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, yapılan zamdan dolayı tüm işçiler adına Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a teşekkür etti.

“SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIMLAR ASILSIZ”

Toplu sözleşme süresince sosyal medyada bazı asılsız paylaşımların yapıldığını ve bu duruma üzüldüklerini belirten Hidayet Yaman, “Sosyal medyada aslı astarı olmayan bir takım paylaşımlar gördük. Bunlar doğru değil ve şiddetle kınıyorum. Toplu sözleşmemiz mutlu sonla noktalandı. Belediyemizden istediğimizi aldık. İşçi arkadaşlarımız adına belediye başkanımız ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Süleyman Toyran; “Belediye-İş Sendikası ile yine karşılıklı mutabakat içerisinde toplu iş sözleşmesini gerçekleştirdik. İki taraf içinde iyi bir sözleşme olduğunu düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

(HÜSEYİN IŞIK)