11 Mayıs 2018 Cuma

GİRİTLİLER FESTİVALİ YARIN KUŞADASI’NDA BAŞLIYOR

KUŞADASI BELEDİYESİ VE GİRİTLİLER FEDERASYONU TARAFINDAN 9.'SU DÜZENLENEN FESTİVAL KUŞADASI VE DAVUTLAR SEVGİ PLAJI'NDA YAPILACAK 

Kuşadası ve Davutlar Sevgi Plajı'nda düzenlenecek 9. Uluslararası Giritliler Festivali, 12 Mayıs Cumartesi günü başlayacak. 
Festivale Türkiye ve Girit’in yanı sıra Yunanistan, Lübnan, Libya ve Ürdün’de yaşayan Giritliler ile Girit kültürünü merak eden vatandaşlar ve Giritli dernekleri katılacak. 
Fotoğraf sergileri, film ve belgesel gösterimleri, konserler, halk dansları gösterileri ve Girit yemekleri atölyelerinin yer alacağı iki günlük festivalin ilk günü Kuşadası şehir merkezinde gerçekleşecek. 
Festivalin ilk gününde Kervansaray’da “Girit’ten Anadolu’ya” isimli fotoğraf sergisi açılacak. 
Ardından İbramaki Sanat Galerisi’nde “Pita’matyamu” isimli belgesel ile “Dedemin İnsanları” isimli filmin gösterimi yapılacak. 
Saat 20.30’da ise İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda Giritlice Maniler ile Girit’den gelen müzik grubunun gösterilerinin yer alacağı program başlayacak. 
İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda düzenlenecek etkinlikler Cafe Aman İstanbul Konseri ile sürecek. 

BÜYÜK BULUŞMA PAZAR GÜNÜ SEVGİ PLAJI’NDA 

9. Uluslararası Giritliler Festivali’nin ikinci gününde düzenlenecek olan etkinlikler saat 11.00’da Davutlar Sevgi Plajı’nda başlayacak. 
Sevgi Plajı'ndaki etkinlikte, Girit'ten gelen aşçılar Girit yemekleri workshopu düzenleyecek. 
Girit'ten gelen müzik ve folklor ekibi gösterilerinin yanı sıra Miktat F. Furkan Zeybetiko - Füzyon Dans, Davutlar-Güzelçamlı Folklor ekibi, Bornova Giritli ve Mübadiller Derneği Folklor ekibi, Turgutlu Köyü Folklor ekibinin gösterileri yer alacak. 
Sevgi Plajı’nda ayrıca “Giritli Atalarımız”, “Mübadil Aile Öyküleri” ve “Girit'ten Anadolu'ya” isimli fotoğraf sergileri ve Girit’in yöresel ürünlerinin yer alacağı stantlar açılacak. (HÜSEYİN IŞIK)