2 Mayıs 2018 Çarşamba

SÖKELİ "ÇOCUK YAZAR"IN YAZ SAYISI TEMMUZ AYINDA ÇIKIYOR

SÖKE'NİN SARIKEMER MAHALLESİ İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN DERGİSİ "ÇOCUK YAZAR"IN YAZ SAYISI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Hasan Cüneyt Bozkurt’un koordinatörlüğünde, Söke Sarıkemer İlkokulu öğrencileri tarafından yazılan ve Beşparmak Dağları’ndaki ekolojik bozulmayı konu edinen “Rehber” adlı çocuk öyküsü dergiye dönüştü.

Söke Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, proje koordinatörü Hasan Cüneyt Bozkurt tarafından gerçekleştirilen yaratıcı yazarlık seminerlerinde toplam 100 gönüllü öğretmen de dergi projesinde gönüllü olarak görev aldı. 

3 YILDA 404 ÇOCUK KENDİ KİTAPLARINI YAZIP RESİMLEDİ


23 Nisan'da ilk sayısı basına tanıtılan “Çocuk Yazar” dergisi, bu birikimle yayın hayatına başladı. Mevsimlik çocuk edebiyatı dergisi olarak çıkan "Çocuk Yazar", yaz sayısı hazırlıkları için 1 Mayıs’ta alandaydı. Yazar kadrosu Sarıkemer İlkokulu ve Sarıkemer Emine Gezerler Ortaokulu öğrencilerinden oluşan yeni sayıda; Kültür Bakanlığı, Yunus Nadi, Cevdet Kudret, Sedat Simavi ve Orhan Kemal Roman Ödülleri sahibi Hasan Ali Toptaş’ın “Ben Bir Gürgen Dalıyım” adlı çocuk romanından bir bölüm yer alıyor. Söke Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen gösteriyle basına tanıtılan Çocuk Yazar’ın yaz sayısı, Temmuz ayında okurlarıyla buluşacak. (NUMAN ÖLMEZ)