10 Mayıs 2018 Perşembe

ADALET BAKANI GÜL SÖKE'DE

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL GEÇEN YIL TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBEDEN DENİZLİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI MUSTAFA ALPER'İN ANMA PROGRAMINA KATILDI

Geçtiğimiz yıl 10 Mayıs’ta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Merhum Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, vefatının 1. yıl dönümünde Söke’de gerçekleşen anma etkinliğiyle yad edildi.

Söke öğretmenevi’nde düzenlenen hayır yemeğine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İlçe kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ,eşi Hatıran Alper, annesi Ulviye Alper ve yakınları katıldı.

EŞİ KONUŞURKEN DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI
Merhum Başsavcı Mustafa Alper’in eşi Hatıran Gül, ”Dualarını yapmak, anmak için burada toplandık. Geçen sene bugün her zamanki gibi Denizli Adliye lojmanlarında bulunan evimizden Kocabaş Cezaevinde nakilleri kontrol etmek için çıktık. Daha sonra bana tugayda yapılacak olan bir programa katılacağını ve adliyeye döneceğini söyledi. Geldiğimde görüşürüz dedi. Ancak evden çıktıktan çok kısa bir süre sonra maalesef malum kaza olmuş. Ve kazada o an kaybettik. Şehit düştü eşim. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun. Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi hukukçulardan biriydi. Çok iyi bir yönetici ve devlet adamıydı. Çok çalışkandı. Dürüsttü. Özveriliydi. Çok iyi bir baba ve eşti. Çok entelektüeldi. Balık tutmayı çok sever, kayak yapmayı çok severdi. Okumayı çok severdi. Şiir okumayı çok severdi. Hepiniz geldiğiniz için çok sağ olun. Allah dualarınızı kabul etsin. Ruhu şad mekanı cennet olsun. Sağ olun”dedi.

BAKAN ADDULHAMİT GÜL,”MUSTAFA ALPER TAM BİR HUKUK KAHRAMANIYDI'
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,”Geçtiğimiz yıl bugün Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmakta iken bir vehim trafik kazası sonucu hakka uğurladığımız şehit başsavcımızı anmak üzere bir aradayız. Şehit başsavcımızı rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Mustafa Alper görevi başında ve bütün görevleri esnasında ülkemizi, milletimize, memleketimize hizmet etmeyi şiar edinmiş çok değerli bir yargı mensubuydu, bir vatan evladıydı. Yine hukuki mücadele anlamında da 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ilk iddianameyi hazırlayarak hukuk tarihine geçen ayrıca çok değerli hukuk adamıydı. Bir hukuk adamı, bir demokrasi kahramanı olarak hayatını adayan cübbesini hukuk, adalet, demokrasi, milletin ve devletin bekası için giyen bir hukuk adamıydı” dedi. (NUMAN ÖLMEZ)