14 Mayıs 2018 Pazartesi

DOĞASEVERLER LATMOS'DA BULUŞTU

BU YOL 6.'NCISI DÜZENLENEN LATMOS DOĞA ŞENLİĞİ'NDE ÇOK SAYIDA DAĞCI, KAMP VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen şenlik, antik Karya Yolu üzerinde bulunan Koçarlı'nın Bağarcık Mahallesi'nde başladı.
Baskı Kalesi Tapınak Bölgesi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü öğle saatlerinde buluşan Söke,  Kuşadası, Didim, Aydın, İzmir, Manisa ve Muğla'dan gelen çok sayıda doğasever çadırlarını kurdu.
Beşparmak Dağı'nın en görkemli yerlerinden birine kurulan çadırlarda geceyi geçiren 225 doğasever, Latmos'un gizemli tarihini ve harika doğasını yeniden keşfetti.

KAMP ATEŞİ, DOĞA, MÜZİK, DOSTLUK

Akşam güneşinin ardından yakılan kamp ateşi etrafında toplanan doğaseverler, odun ateşinde pişen çayın ve kahvenin eşliğinde gecenin geç vakitlerine kadar yeni dostluklar kurmanın zevkini yaşadı.
Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeni güne merhaba diyen katılımcılar, ortak sofralarda yaptıkları kahvaltının ardından, bölgenin tarihini keşfetmek için yola çıktı.
Yürüyüşe katılan dağcı ve doğaseverler 8 bin yıllık kaya ve duvar resimleri ile eşsiz doğayı resimledi.
Doğaseverler, yürüyüş rotasında çok sayıda kuş ve endemik bitki türlerini de yakından görme fırsatı yakaladı.

"KAZANCIMIZ KURULAN YENİ DOSTLUKLAR"

Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü Başkanı Adem Gümüşssu yaptığı açıklamada, şenliğin her yıl daha geniş katılımla yapıldığını ifade etti. 
Gümüşsu, " 225 doğasever ile birlikte Latmos'un gizemli tarihini ve harika doğasını yeniden keşfettik. Çamfıstığı ağaçlarının arasında, dört tarafı Beşparmak dağlarının pek alçak denmeyecek kollarıyla çevrili, hemen yanıbaşında derelerin aktığı alanda akşam ve sabah güneşinin yalçın kayalara  yansıyarak doğup batışının kırmızılığını izledik. Güzel anıların yanında edinilen yeni dostluklar en güzel kazancımız oldu. Latmos'un zirvesine yakışır bayrak organizasyonuyla Didim Akbük Ayyıldız başkan  ve üyelerine; şenliğimizde görev alan tüm sporcularımıza ve katılan herkese çok teşekkür ederiz." dedi. (MUSA ÖLMEZ)