6 Nisan 2017 Perşembe

SÖKE'DE HELİKOPTERLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

SÖKE MERKEZLİ OPERASYONDA GENÇLERİ ZEHİRE ALIŞTIRAN VE OKUL ÇEVRELERİNDE UYUŞTURUCU SATAN 35 KİŞİLİK SUÇ ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

Aydın Jandarma İl Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Söke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaklaşık 3 aydır teknik takibini yaptıkları gençleri zehire alıştıran ve okul çevrelerinde uyuşturucu satan suç şebekesine yönelik Söke, Didim, Nazilli ve Kuşadası'nda geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi.
Jandarma'dan operasyonla ilgili olarak yapılan açıklamada, "İcra edilen operasyona Aydın Filo Komutanlığı'na bağlı UH-1 Tipi Helikopter de destek sağlamıştır. Yapılan operasyonda, "Uçuk" ve "Eğdi" isimli narkotik köpekleri de kullanılmıştır. Eş zamanlı operasyonda, Söke'de 21, Didim'de 7, Nazilli'de 4 ve Kuşadası'nda da 3 olmak üzere toplam 35 şüpheliye yönelik olarak belirlenen adreslerde yapılmıştır." denildi.
İki narkotik köpeğinin de katıldığı aramalarda, 16 tabanca ve bu tabancalara ait şarjör, 7 tabanca mermisi, 5 ruhsatsız av tüfeği, 5 av tüfeği fişeği, 45.47 gram kristal tabir edilen uyuşturucu, 1.178 gram kubar esrar, 2.35 gram kokain, 24 extacy hap, 53 kök hint keneviri, 25 kenevir tohumu, 11 uyuşturucu içiminde kullanılan aparat, 3 hassas terazi, 14 sikke ve 4 tarihi eser niteliği olan obje ele geçirildi.
Yakalanan zanlılardan 18'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5'i tutuklanarak cezaevine konuldu. Operasyonda yakalanan 10 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü, kaçak olan 2 şüphelinin de aranmasına devam edildiği belirtildi.