28 Nisan 2017 Cuma

CEYLAN'DAN AKLISELİM ÇAĞRISI!

EGAFED YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ BAŞKANI EFKAN CEYLAN, TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNDE YAŞANAN SORUNLARIN AKLISELİMLE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Ege Sanayici Genç İşadamları Federasyonu Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Efkan Ceylan Türkiye gündeminin sıcak konusu Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine ilişkin basın açıklamasını Söke'den yaptı.
Türkiye'nin 60 yılı aşkın bir zamandır Avrupa ekonomisinin ve politikasının bir parçası olmak için samimi gayretler gösterdiğine işaret eden Ceylan, "Geçen onlarca yıllık zaman zarfında her hükümet ve her siyasi parti AB’ye üyeliği hedef olarak belirlemiştir. Bu hedef toplumumuz tarafından da kabul görmüştür. Gerekli yapısal reformların hayata geçirilmesi için kanunlarda, mevzuatta ve ekonomide gerekli adımlar atılmaya devam edilmiştir.AB ile yaşanan uzun tarihi sürecin bugün Türkiye’yi denetime tabi tutacak bir noktaya gelmesi herkes açısından düşündürücüdür ve manidardır. Türkiye Avrupa’nın bir parçasıdır ve yaşanan olumsuz gelişmeler bu gerçeği değiştiremez. Türkiye Avrupa için önemlidir ve AB makamları da bunun farkındadır. Bugün yaşanan sorunlar karşılıklı çıkarlar ve aklı selimle çözüme kavuşacaktır, kavuşturulmalıdır” dedi. (NUMAN ÖLMEZ)