7 Nisan 2017 Cuma

KAÇAK AVCILARA GEÇİT YOK!

SÖKE'DE YAPILAN DENETİMLERDE YASAK OLARAK AVLANILAN SU ÜRÜNLERİ TEKRAR SUYA BIRAKILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü ile Söke İlçe Müdürlüğü ekipleri, Jandarma Çevre Koruma Timleri ile ortaklaşa denetim gerçekleştirdi.
Söke'de Güllübahçe Azmağı, Büyük Menderes, Tahliye Kanalı ve Çalıköy Regülatör Mevkiinde yapılan denetimlerde, suda kurulu vaziyette bulunan 1 gergi ağı ile 15 pinter’e sökülerek el konuldu. 
Yasak olarak avlanılan balıklar suya bırakıldı. 
Müdürlükten yapılan açıklamada, “İlimiz sınırlarında yer alan tüm iç su kaynaklarında Sazan ve Yayın balığı türleri için 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasındaki av yasağı devam etmektedir. Ayrıca, iç su kaynaklarımızda kiralama yapılmaksızın ağ, pinter gibi ticari av malzemelerinin kullanılması yasaklanmıştır. Bu çerçevede, ticari balıkçılarımız ile sportif amaçlı olarak su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın belirtilen mevzuatta yer alan yasak, sınırlama ve yükümlülüklere uyması su ürünleri kaynaklarımızın sürdürülebilir kılınması açısından önem arz etmekte olup, su ürünleri avcılığına ilişkin denetim çalışmalarına devam edilecektir” denildi. (HÜSEYİN IŞIK)