25 Nisan 2017 Salı

ÇOCUKLAR ESKİ OYUN VE OYUNCAKLARI ANLATTI

SÖKELİ ÇOCUKLAR ESKİ OYUN VE OYUNCAKLARI RESİM VE HİKAYELERİYLE ANLATTI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Söke’de Söke Belediyesi ve Söke Kent Konseyi tarafından düzenlenen resim ve hikaye yarışmasının ödül töreni yapıldı. 
Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Novada Outlet Söke’nin katkılarıyla gerçekleştirilen yarışmada 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin eserleri yarıştı.
‘Söke Oyunlarını ve Oyuncaklarını Geçmişten Geleceğe Taşıyor’ projesi kapsamında gerçekleştirilen yarışmada çocuklar eski oyun ve oyuncakları resim ve hikayelerinde anlattı 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Hikaye dalında birinci İlke Pir (500 TL hediye çeki), ikinci Nurten Yıldırım (300 TL Hediye Çeki), üçüncü Neriman Taylı (250 TL Hediye Çeki), Mansiyon Damla Aydın (200 TL Hediye Çeki), Jüri Özel Ödülü Didar Pala (150 TL Hediye Çeki) oldu.
Resim dalında birinci Cemile Naz Arslan ( 500 TL hediye çeki), ikinci Didar Pala ( 300 TL hediye çeki), üçüncü Gökşen Ceylin (250 TL hediye çeki), mansiyon ödülü Ceren Budak (200 TL hediye çeki), jüri özel ödülü Süleyman Karacan da 150 TL hediye çeki ile ödüllendirildi.
Yarışmada dereceye giren eserlerin Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi’nin alt katında bulunan Çocuk Oyuncakları Müzesi katında sergileneceği belirtildi.(HÜSEYİN IŞIK)