2 Aralık 2016 Cuma

TARİŞ SÖKE MERKEZ TESİSLERİNİ KAPATIYOR

ŞEHİR MERKEZİNDE KALAN TARİŞ PAMUK İŞLEME TESİSLERİNİ SÖKE OSB VE GÜLLÜBAHÇE'YE TAŞIYOR

131 Nolu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin önceki gün yapılan olağan mali genel kurulunda Tariş'in geleceğine yön verecek önemli kararlar alındı. 
Bu kararların başında Söke Merkezde bulunan sawgın tesislerinin bir ünitesini OSB alanına, bir ünitesinin de Güllübahçe’ye taşınması kararı alındı. 
Tarişin bu sene alımını yaptığı  milyon kg. pamuğun  14 milyon kg pamuğun sadece 4,5 milyon kilosunun Söke Merkeze geldiği belirtildi. 
Genel kurulda Söke merkezde boşaltılan gayrimenküllerin değerlendirilmesi konusunda yönetim kuruluna yetki verildi. 
Buna göre; Söke merkezde bulunan konut imar alanlı yerlerin konut karşılığında ihale edilerek değerlendirilmesine katılanların oy birliği ile karar verildi.
Bu kapsamda Söke merkezdeki gayrimenkullerin yanı sıra Bağarası, Sarıkemer ve Güllübahçe’de rantabıl kullanılmayan arsaların satılması ve konut karşılığı değerlendirilmesi kararı alındı.
Bağarası’nda bulunan Tariş Pamuk Kooperatifi alanının satılmasına karar verilirken, buradaki arsanın satışının m2’sinin 60 TL.nin altında olmaması oy birliği ile kabul edildi. 
Sarıkemer Mahallesinde bulunan 30 bin m2 büyüklüğündeki arsa ile Gülllübahçe’deki gayrimenkullerin satılması veya konut karşılığında verilmesi oy birliği ile genel kuruldan geçti. 
Mali genel kurulda alınan bir başka karar ile de, Söke merkezde bulunan sawgın tesisinin 3 makinelik 1 ünitesinin Söke Organize Sanayi Bölgesindeki arsaya taşınması ve buraya biner m2’lik 5 deponun yapılmasına karar verildi. Yine Söke merkezde bulunan sawgın tesisinde bulunan 3 makinelik 1 ünitesinin Güllübahçe alım sahasına taşınması ve biner m2’lik 2 depo yapılması oy birliği ile genel kurulda kabul edildi. 
Bazı ortakların Söke OSB’deki işletmeye ulaşımın zor olacağını söylemeleri üzerine Kooperatif Başkanı İsmail Özer, set üzerinden pamuk römorklarının çevre yoluna çıkmadan OSB’deki işletmeye ulaşabileceklerini belirtti.
Özer; “OSB yönetimi ile görüşme yaptık. Bize özel kapı açacaklar. Ulaşım merkeze ulaşımdan daha kolay ve tehlikesiz olacak. Bağarası ve Söke yöresinin pamukları buraya gelecek. Ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı olmayacak. Şu anda Söke merkeze sizlerin düşündüğü gibi fazla pamuk gelmiyor. Bu sezon 14 bin ton pamuk aldık. Bunun sadece 4 bin 500 tonu Söke’ye geldi. 9 bin 500 tonu Güllübahçe ve Sarıkemer’e gitti.”dedi. (YENİSÖKE GAZETESİ)