8 Aralık 2016 Perşembe

GÖZDE SEMTTE FOSEPTİK SUYU SIKINTISI

SÖKE YENİCAMİ MAHALLESİ İNCİR SOKAK'TA KANALİZASYONDAN TAŞAN FOSEPTİK SULARI VATANDAŞLARIN ŞİKAYETLERİNE NEDEN OLUYOR

Söke'nin yeni cazibe merkezi haline gelen Yenicami Mahallesi, son yıllarda birbiri ardına yapılan çok katlı bina inşaatlarıyla dikkat çekiyor. 
Nüfusu büyük bir hızla artan mahallede üstyapıda yaşanan hızlı gelişmeye karşın, altyapıya yönelik çalışma yapılmaması sorunları da beraberinde getiriyor.
Mahallenin artan nüfusunu kaldıramayan kanalizasyon sistemi zaman zaman taşıyor.
Daha önce Koza Sitesi'nde meydana gelen foseptik taşkını, bu kez İncir Sokak'ta bulunan Özgür Yaşam Sitesi ile Park Evleri önünde yaşandı.
İncir Sokak'ta kanalizasyondan taşan foseptik suları yola ve binaların bodrum katlarına akıyor.

FOSEPTİK AKINTILARINDAN RAHATSIZ OLAN VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Mahalle sakinlerinin şikayetleriyle karşı karşıya kalan ve bu yaşanan durumun bir başlangıç olduğunu belirten muhtar Hüseyin Yörük, " Foseptik suları günlerdir yola akıyor. Mahalle büyük risk altında. Mahallemiz hem kötü bir koku, hem de sağlık tehlikesiyle karşı karşıya. Burası okula yakın bir bölge, akan foseptik suları nedeniyle çocukların sağlığı tehlike altında. Yetkililer biran önce halkın sağlığı ve güvenliği için bu durumu çözüme kavuşturması gerekiyor." dedi.
Kaymakamından, Belediye Başkanına kadar pek çok yetkilinin Yenicami Mahallesi'nde oturduğunu kaydeden Muhtar Yörük,  "Mahallemizde çok hızlı bir nüfus artışı var. Sorunlarımız çığ gibi büyüyor. Sadece ruhsat vermekle olmuyor. Artan nüfusun getirdiği trafik, can güvenliği, altyapı, okul, yeşil alan gibi sorunlarımızın da biran önce dikkate alınması gerekiyor. Yenicami'deki bu değişimle ilgili tedbirler zamanında alınmazsa, gelecekte çok daha büyük sıkıntılarla karşılaşmamız kaçınılmaz olur." diyerek mahallesinin sıkıntılarına dikkat çekiyor.