10 Aralık 2016 Cumartesi

BÜYÜK ÖDÜL SÖKELİLERLE BULUŞTU

SÖKE KEMALPAŞA MAHALLESİ PROJESİNE VERİLEN ÖDÜLÜN MUTLULUĞU SÖKELİLERLE PAYLAŞILDI

Golf Resort Hotel’de gerçekleştirilen etkinliğe; İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, CHP eski milletvekilleri Mehmet Semerci ve Hilmi Ziya Postacı, Belediye Meclis Üyeleri, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlikte, Söke Belediyesi’nin Tarihi Kentler Birliği tarafından büyük ödüle layık görülen projesi “Kemalpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi” panel ve sunumda anlatıldı. 
Büyük ödülün mutluluğu Sökelilerle paylaşıldı. 

SÖKE ÖZELLİKLİ DOĞA VE KÜLTÜREL DEĞERLERE SAHİP

Belediye BaşkanI Süleyman Toyran sunumda yaptığı konuşmada; önemli bir tarım kenti olan Söke'nin büyük zenginliklere ve potansiyele sahip olduğunu söyledi. 
Toyran, "8 Bin yıllık kaya resimleri, karina dalyanı, antik kentleri Myus ve Priene antik kentleri, Aziz Nikolas Kilisesi, ve eski Doğanbey Evlerine sahip Söke, Kemalpaşa gibi değerli bir kültürel mirasa sahip önemli bir tarih kentidir" dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından dünden bugüne Kemalpaşa Mahallesi ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde restorasyon çalışmalarında yer alarak emek verenlere plaketleri ve teşekkür belgeleri verildi.