16 Aralık 2016 Cuma

SÖKE CHP’DE TOPLU İSTİFA

15 ÜYELİ CHP SÖKE GENÇLİK KOLLARI YÖNETİMİNDE YERALAN 8 ÜYE TOPLU OLARAK İSTİFA ETTİ

CHP Söke Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Tolga Tosun, Üniversitelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emek Akay, STK'lardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerim Tor, Eğitimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burak Ugan, Sanat ve Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaprak Akbaba, İlçe Saymanı Engin Pamuk ile yönetim kurulu üyeleri Çağlar Çakır ve Bilgehan İnce 14.11.2016 tarihli istifa dilekçelerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

Gençlik Kolları seçiminin ardından geçen 10 aylık dönemde hiç bir resmi toplantı yapmadıklarını öne süren üyeler, istifa dilekçelerinde, "yönetim kurulu üyesi bulunduğum CHP Söke İllçe Gençlik kolları yönetiminden başkan ve bazı yöneticilerin verilen görevlere saygı duymadıkları ve özen göstermedikleri için bu şerefli ve onurlu görevimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandılar.

KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR; 

İstifa eden 8 yönetim kurulu üyesi "Söke CHP Gençlik Kolları Yönetimi" adıyla yaptıkları yaptıkları ortak açıklamada; "Parti yetkili organlarının dikkatine.Hepimizin bildiği üzere uzun zamandır CHP Söke Gençlik Kolları işlevsiz durumdadır. İlçe gençlik kolları başkanı Halil Yıldırım yaklaşık on aydır yönetim kurulu toplantısı yapmamaktadır. Hiç bir faaliyete ve etkinliğe katılmamaktadır. Kendisi katılmadığı gibi yönetimine de insiyatif vermeyip yapılacak olan faaliyet ve etkinliklerin önünü kesmektedir. Kurul olarak on aylık süreç içerisinde hiçbir resmi karar alınmamıştır. Bu istifalar gençlik kollarının içinde bulunduğu duruma dur demek ve çözüm üretmek maksadını taşımaktadır. Önümüzde rejim açısından çok büyük önem taşıyan Anayasa ve Başkanlık referandumu söz konusudur. Bizler şahsi çıkarlarımızı değil parti çıkarlarını düşünerek bu kararı alıyoruz. Gerçekte zaten fiilen var olmayan yönetim kurulunun resmi olarak ta son bulması için Tüzüğün 3. Bölümün 42. Maddesinin D bendine ilişkin tüzüğün uygulanmasını arz ediyoruz. bu istifaların hızlı bir yeniden yapılanmanın önünü açacağı umudunu taşımaktayız."dediler. (HÜSEYİN IŞIK)