21 Aralık 2016 Çarşamba

SALDIRI SONRASI TÜM GÖZLER SÖKE'DE

SUİKASTÇİ MEVLÜT MERT ALTINTAŞ'IN DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ SÖKE'DE HEMEN HERKES BÜYÜK ŞAŞKINLIK İÇİNDE..

Sökeli Polisin Ankara’da Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldürmesi ilçede günün konusu olurken, ulusal basın Söke’yi mesken tuttu. 
Dün sabahtan itibaren TRT, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı, Show TV, A haber ve Yeniasır gibi pek çok haber kanalının Söke’de suikast ile ilgili haberler yaptıkları görüldü.
Sabahtan itibaren Söke’ye gelen ajanslar başta muhtarlar olmak üzere Mevlüt Mert Altıntaş’ın Çeltikçi Mahallesi Mehmetcik Caddesinde ailesinin yaşadığı apartman sakinlerinden bilgi almaya çalıştı. 
Mevlüt Mert Altıntaş’ın ailesinin yaşadığı Çeltikçi Mahalle Muhtarı Önder Aşçı ile röportaj yapmak isteyen haber ajansları sıraya girdiler.
Pazartesi günü akşamı olayın duyulmasından sonra Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla zanlının ailesinin yaşadığı Çeltikçi Mahallesi Mehmetçik Sokaktaki evde polis arama yaptı ve babası, annesi ve kız kardeşi gözaltına alındı. 
İlk ifadeleri Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde alınan aile fertleri daha sonra Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğüne götürüldüler. 

SUİKASTÇİ İKİNCİ EVLİLİKTEN 

Olayın gerçekleşmesinin hemen arkasından gözaltında alınan ailenin oturduğu Çeltikli Mahallesi’ne bağlı Morkent’teki Huzur Sitesi’nde ise sessizlik hakim. 
Anlatılanlara göre Mevlüt Mert Altıntaş’ın kız kardeşi annesinin tren kazasında kaybettiği ilk eşinden. Kemalpaşa Mahallesi'nden olan anne, eşinin ölümünün ardından çalıştığı Söktaş çırçır fabrikasında Manisa nüfusuna kayıtlı baba ile tanıştı. Bu evlilikten 24 Haziran 1994’te Mevlüt Mert Altıntaş dünyaya geldi. Altıntaş liseye kadar Söke’de okudu.  
Söke’de bir AVM’de çalışan ablasının arkadaşları ise;
“Kardeşinden pek söz etmezdi. Çok iyi bir arkadaşımız şokta ve üzgünüz. Bildiğimiz kadarıyla Seher’in babası bir tren kazasında hayatını kaybetmiş. O çok küçükken annesi çalıştığı fabrikada tanıştığı şimdiki eşiyle evlenmiş ve saldırıyı gerçekleştiren kardeşi öyle dünyaya gelmiş.'' dedi.

KOMŞULARI "KENDİ HALİNDE BİR AİLEYDİ"

Dün açıklamalarda bulunan Çeltikçi Mahallesi Mehmetçik Caddesindeki Altıntaş ailesinin aynı apartman’da oturan komşularından Fatih Örsçelik, ailenin süikast olayını duyunca adeta şok geçirdiklerini belirterek “Süikastçının oğulları olduğunu gören aile büyük bir şok yaşadı. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Zaten Mert Altıntaş ailesine çok fazla ziyaret etmiyordu. Yakından tanımıyoruz. Aile kendi halinde bir aileydi.”dedi.
Zanlının okuduğu okul olan Şehit Emre Acar Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Levent Yıldız, tüm bilgileri kaymakamlığa verdiğini belirterek, okul bahçesine basının girmesinin yasak olduğunu söyledi.
Çeltikçi Mahalle Muhtarı Önder Aşcı, ailenin muhtarlığa adres beyanının 26 Ekim 2016 olarak görüldüğünü belirterek “Aile evi 3 yıl önce almış ama adres beyanlarını 26 Ekim 2016 tarihinde yaptırmışlar.   Bu alenin mahallemize kayıtları iki ay önce yapıldı. Fakat 2-2.5 senedir burada oturduklarını öğrendik. Annesi emekli, babası yeni emekli olmuş. Komşuları ile ilişkilerinin iyi olduğunu öğrendik” dedi.
Saldırganın annesinin Söktaş’tan emekli olduğu, babasının ise işçi emeklisi olduğu belirtildi. 
Söke Yenicami Mahalle Muhtarı Hüseyin Yörük, kendisinin de Söktaş’ta çalıştığı için aileyi yakından tanıdığını belirterek “Saldırganın çocukluğunu bilirim. Daha Çumhuriyet Anadolu Lisesini bitirdikten sonra bir daha görmedim.”dedi. 
Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, olayın yargıya intikal ettiğini belirterek, olayın tüm ayrıntılarının ortaya çıkması için herkesin yargıya yardımcı olmasını istedi. (İSMAİL ERAVCI)