9 Kasım 2016 Çarşamba

TAKSİCİLERE MÜJDE!

TAKSİCİLERİN EFES, MERYEM ANA SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU


Denge Gazetesi'nin haberine göre; Kuşadası'ndan aldığı yolcuyu Efes ve Meryem Ana'ya götüren fakat yasa gereği, yolcuyu geri getiremeyen taksicilerin sorunu çözüme kavuşturuldu. 
AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş önderliğinde Ulaştırma Bakanlığı'nda yapılan görüşmeler neticesinde taksicilerin götürdükleri yolcuyu geri getirebilmeleri yönünde karar alındı.
Uzun süredir Kuşadası'nın önemli sorunları arasında yer alan, taksicilerin Kuşadası Limanı'ndan alıp Efes Meryem Ana'ya götürdükleri yolcuları geri getirememe sorunu çözüme kavuşturuldu. 
Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş'ın Ulaştıma Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Kuşadası'ndan Efes ve Meryem Ana'ya yolcu götüren taksicilerin götürdükleri yolcuyu geri getirmeleri kararı alındı. Alınan kararı değerlendiren Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, "Yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde taksici esnafımızın sorununa çözüm getirdik. Bu süreçte her zaman yanımızda olan AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

"KUŞADASI TURİZMİ İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR"

Alınan kararın özellikle kötü giden turizm sezonunda çok önemli olduğunu vurgulayan Öten, "Bu karar sayesinde Kuşadası Limanı'na kruvaziyer gemileriyle gelen yolcuların hem daha rahat şartlarda gezisini yapabilmesi sağlandı hem de turistlerin yaşayabileceği olumsuzluklar önlendi. Çünkü Kuşadası Limanı'ndan taksiye binen yolcu Efes ve Meryem Ana'ya giderek aynı taksiyle geri dönebilecek. Verilecek olan bu hizmetin hem ülkemizin hem de Kuşadası'nın vizyonu açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"GÖTÜRÜLEN YOLCU GERİ GETİRİLECEK, YENİ YOLCU ALINMAYACAK"

Ulaştırma Bakanlığı tarafından alınan karardaki ince ayrıntıyı hatırlatan Başkan Öten, "Yeni alınan bu kararla birlikte Kuşadası'ndan Efes ve Meryem Ana'ya götürülen yolcu geri getirilebilecek. Efes ve Meryem Ana'dan yeni yolcu alınmayacak. Taksici esnafımızın bu konuda duyarlı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. (MEHMET ÇALIK)