2 Kasım 2016 Çarşamba

KUŞADASI'NDA TARTIŞMALI MECLİS

KUŞADASI'NDA BİR SÜREDİR TARTIŞMALARA KONU OLAN 49 TAŞINMAZDAN 16'SININ SATILMASI OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Kuşadası Belediye Meclisi Kasım Ayı olağan toplantısı Davutlar Mahallesi'ndeki Hizmet Binası’nda yapıldı. 
Toplantının en önemli gündem maddesi, Eylül ayı toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen belediyeye ait 49 adet taşınmazın satışına ilişkin oldu.  
Taşınmazların satışı görüşülürken tartışmalar yaşandı.
Okunan komisyon raporuna göre, listede yer alan 27 taşınmazın bir kısmı gelir getirdiği, bir kısmı da 3194 sayılı İmar Kanunu Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında ele alınması gerektiği için değerlendirme dışı bırakıldı.
Komisyon ayrıca, 5 Kasım 2014 tarihli Meclis toplantısında satışına karar verilen 3 taşınmazın ise satış kararının iptalini istedi.
Kuşadası Belediyesi Başkanı Özer Kayalı, satılması planlanan taşınmazlar hakkında tek tek açıklama yaptı.
Daha sonra yapılan oylamada, söz konusu taşınmazlardan sadece 16’sı için satış kararı veren komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi. 
Oylamada,  AK Partili Tacettin Özden, Cenap Sekman, Ahmet Candan, Rıza Esen, Bayram Bayaözlü, MHP'li Hayati Atlı ve CHP'li Mehmet Gürbilek'in ret oyu kullandı. 
Meclis toplantısına eski Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün de katıldı. 
Belediye Başkanı Özer Kayalı yaptığı açıklamada, "Belediyenin en küçük motosikletinden tutun, en büyük kepçesine kadar, en küçük yeşil alanından tutun belediye binasına kadar haciz var. Bu hacizlerden dolayı elimizi kolumuzu kıpırdatamıyoruz. Bunları temizlemek için yoğun çaba harcadık. Bu zaman diliminde bize CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş yardımcı oldu. Kimse ucuz siyaset yapmasın. Ben belediye başkanı olduğum günden bu yana siyaset yapmamaya özen gösteriyorum. Ben siyaset yaparsam hepinizden daha iyi yapar, hepinizin bildiğinden daha iyisini bilirim" diye konuştu. (HÜSEYİN IŞIK)