9 Kasım 2016 Çarşamba

SÖKE'DE YER TARTIŞMASI

SÖKE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ'NCE İŞLETİLEN KAFETERYANIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NCE KİRAYA VERİLMESİ TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Ulvi Atmaca, Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine verilen 600 liralık yardımı engellediğini iddia ederek, “600 lira kiradaki kafeyi Aydın Büyükşehir yeşil alan diye bizden aldı. Ancak aynı kişiye 300 liraya kiraya verdi. Birileri Başkanı yanlış yönlendiriyor. Çerçioğlu bizi bir de bizden dinlesin” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, "Belediye'nin kendilerine tahsis ettiği yeri başka kişiye kiralamak suçtur. Biz kendilerine her türlü yardımı yapıyoruz" diye konuştu. 
Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Ulvi Atmaca, büyükşehir olmadan önce Kemalpaşa Parkı içindeki kafenin Söke Belediyesi tarafından 600 liralık kira gelirini derneğin giderlerini karşılamak için verdiğini ancak bunu Aydın Büyükşehir Belediyesinin ellerinden aldığına değinerek, “İçinde bulunduğumuz parkta bulunan kafe Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından dernekten alındı. Burada bulunan kafenin geliri ile dernek giderlerini karşılıyorduk. Park 30 Nisan itibarıyla büyükşehire bağlandı bunun tartışmasını daha öncede vermiştik. Bu kafeyi bizden alan büyükşehir buraya bir yeşil alan ve modern tesis yapılacağını ve bize daha sonra yardımcı olabileceğini söyledi. Buradaki kafenin 600 lira kira geliri bize aktarılıyordu. Bu gelirle biz ayakta duruyorduk. İhaleye verilmeyeceği bize söylendi ama ne yazık ki aynı kişilere 300 liraya kiralandı. Kamuyu zarara uğrattılar. Biz buradan ihbarda bulunmuş olalım. Diğer konu ise büyükşehir sözlü olarak olmasa da parktan çıkmamız için üzerimizde baskı kurmaya çalışıyor. Biz bu baskıya göğüs geriyoruz ve germeye de devam edeceğiz” dedi.

“ÇÖPLERİ SÖKE BELEDİYESİ TEMİZLEDİ”

“Gaziler günü kutlamasında protokol buraya gelirken, burası çöplük gibiydi” diyen atmaca, “Belediye Başkanı Süleyman Toyran görevi olmamasına rağmen personel yollayarak burayı temizletti. Büyükşehir buraya hiçbir hizmet yapmadıkları gibi arada bir halkın gözünü boyamak için görünüp gidiyorlar. Büyükşehrin bize karşı bu düşmanlığı neden? Biz bunu anlamış değiliz. Hala geçmişin kinini güdüyorlarsa yanlış yapıyorlar. Biz kimseye kin gütmüyoruz ve herkese eşit mesafedeyiz. Ayyıldızlı bayrağın gölgesinde belediyecilik yapıyorlar. O bayrağın orada durması için şehit olarak canlarını veren ve gazi olan insanlara haksızlık yapılıyor buda bizim çok ağrımıza gidiyor. Bizim ünvanımız şehit ve gaziyiz ve onların mensup oldukları partide gazinin kurduğu partidir. Söke Belediyesi de CHP’li belediye, Aydın Büyükşehir Belediyesi de CHP’li. Biz Söke’den ne istersek alıyoruz ama büyükşehirden şu ana kadar hiç bir hizmet alamadık. Üstüne üslük elimizdekini de aldılar. Gazi ve şehit yakınlarına bir kahvaltı verecek gücümüz bile yok. İşadamlarına yalvarsın diye yapıyorlar ama biz bunu yapmayacağız. Biz şehit ailesi ve gaziyiz dilenci değiliz. Onurlu ve gururlu insanlarız. Sansasyon ve siyaset peşinde değiliz. İçimizde her partiye mensup ve her etnik gruptan insanlar var. Tabelamız da şu veya bu yazmıyor, şehit ve gaziler yazıyor. Bende diğerleri gibi seçilmiş bir kişiyim. Eğer Büyükşehir Belediye Başkanı beni muhatap alıp cevap verme gereği duymasını bekliyoruz. Belediye personelinin bize cevap vermesini istemiyoruz. Özlem Çerçioğlu’na bizimle ilgili nasıl bilgi gidiyor ne söyleniyor bunu bilmiyoruz” diye konuştu.

“KAHVE İÇMEYE BEKLİYORUZ”

Özlem Çerçioğlu’nun derneğe davet eden Atmaca, “En son ziyaretimizde bize söz vermişti Söke’ye geldiğimde bir kahvemizi içmeye geleceğim diye. Ondan sonra iki veya üç kez buraya gelmesine rağmen bize gelmedi. Buraya gelmesi ile onur duyarız. Burada bizimle olmasını ve bizi birde bizden dinlemesini arzu ediyorum. Özlem Çerçioğlu’nun bize karşı düşmanlığı olduğunu zannetmiyorum. Umarım yapılanları bizden dinledikten sonra bizden alınan kafeyi bize geriye iade eder. En son görüşmede buranın kiraya verilmeyeceğini yeşil alan olarak kullanılacaktı. Meğer böyleydi burası nasıl tekrar kiraya verildi. Bize ihaleye katılın diye yazı geldi. Bizde dernek olarak ihaleye giremeyeceğimiz söyledik. Bu ihale ne zaman nasıl yapıldı. İhaleye kimler girdi ve nasıl bir bedel üzerinden yapıldı. Bunların bilgi edinme yasası gereği tarafımıza iletilmesini istiyoruz” dedi.  (BURHAN CEYHAN)