10 Eylül 2016 Cumartesi

SÖKE'NİN GÖKDELENLERİNİ BEKLEYEN TEHLİKE

SÖKE'DE GÖKDELENLERİN DIŞ CEPHELERİNDE ÇIKACAK OLASI BİR YANGINI SÖNDÜRECEK DONANIMDA İTFAİYE EKİPMANI YOK  

Söke'nin Yenicami Mahalle Muhtarı Hüseyin Yörük sürekli yükselen 14 katlı binaların yapıldığını ancak olası çıkacak yangınlarda o katlara ulaşacak itfaiyenin olması dolayısıyla Aydın Büyükşehir ve Söke Belediyesini göreve çağırdı. 
Yenicami Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük, yükselen binaların her geçen gün çoğaldığını, ancak yetkililerin yangın, otopark ve altyapı konularında yeterli çalışmayı yapmadıklarından yakındı. 
Muhtar Yörük, "Yenicami Mahallesi, 17 bin nüfusuyla Söke'nin gelişmekte olan mahallelerinden birisidir. Sürekli 13-14 katlı yüksek binalar yapılmakta. Binaların 8'inci katından sonrasına ulaşacak itfaiye yok, altyapı sıkıntısı da var. Bu sorunları defalarca Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Söke Belediyesi'ne iletmemize rağmen, hiçbir sonuç alamadık" dedi.
Söke Belediyesi'nin bu sorunların Büyükşehir'in yükümlülüğünde olduğunu kendilerine söylediğini, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de şu ana kadar hiçbir çalışma yapmadığını ifade eden Yörük, "İki belediyede suçu birbirine atıyor. Allah muhafaza buradaki binaların birisinin üst katlarında bir yangın çıkarsa, bunların hesabını kim verecek. Şu andaki itfaiye araçlarının merdivenleri ancak 8'inci kata kadar ulaşabiliyor" diye konuştu.
Son yıllarda 15 civarında yüksek binanın yapıldığını kaydeden Yenicami Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük, sözlerine şöyle devam etti: "Biz yüksek binalar yapılmasın demiyoruz. Ama yapılan yüksek binalar için gerekli önlemlerde alınsın istiyoruz. Binalar yapılırken otopark sorunu da düşünülsün. İnsanların sağlıklı yaşayabilmesi için bunların olması gerekiyor. İleride burada çıkabilecek yangını söndürebilecek itfaiye aracı yokken, otopark sorunu varken, altyapı yetersiz kalmaya başlarken buradaki insanların bu binalarda rahat rahat oturması mümkün değildir. Biz mahallemizdeki binalar için gerekli hizmetlerin yapılmasını, her iki belediyeden de istiyoruz." (BURHAN CEYHAN)