20 Eylül 2016 Salı

BATMAN'DA BAŞLAYAN KAN DAVASI SÖKE'DE SON BULDU

BATMAN'IN SASON İLÇESİNDEN SÖKE'YE GÖÇ EDEN TUNÇ VE TAŞDEMİR AİLELERİ ARASINDAKİ 40 YILLIK KAN DAVASI CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ NURETTİN DEMİR VE SÖKE BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN TOYRAN'IN ARAYA GİRMESİYLE SONA ERDİ 

Söke'nin Kemalpaşa Mahallesi'ndeki Tunç ve Taşdemir aileleri arasında bugüne kadar 10 kişinin ölümüne yol açan kan davası, taraflardan Tahsin Tunç'un girişimleri, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın da katkısıyla sona erdi. 
İki aile Kemalpaşa Parkı'nda verilen barış yemeğinde bir araya geldi ve dualar eşliğinde Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek birbirlerine sarıldı, yıllar sonra barışı sağlamanın mutluluğunu yaşadı. 
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, burada bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, “İki aile arasında yıllardan beri süren kan davası anlaşmazlığını çözmüş olmalarından dolayı iki aileyi de içtenlikle kutluyorum. Her iki aileyi ve o ailelerin bireylerini bu güzel kararları için kutluyorum” dedi.
Barış yemeğine katılan Söke Belediye Başkanı Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran da “Uzun süreden beri iki aile arasında süren anlaşmazlık ve kavganın bitiyor olması, bizleri son derece mutlu ediyor. İki ailenin barışmasında ve bu barış yemeğinde bulunmaktan da keyif alıyorum” diye konuştu. 
İki ailenin yıllar sonra barışmasını sağlayan Tahsin Tunç, “40 yıl önce Batman Sason’da iki aile arasında kan davası başladı. Daha sonra Söke’de devam etti. Yıllardan beri barış sağlanamadığı için geçen yıl yine iki kardeşimizi kaybettik. Bunun bir sonu olmadığı için 'Bir barış yemeği düzenleyelim' dedik ve önderlik ettik. Kan davasında iki taraf da çok mağdur oldu. Milletvekilimiz de bizi kırmayarak belediye başkanımızla birlikte bu barış yemeğimize katıldı. Bu barış bizim için bir bayramdır. Bu acıyı bir daha kimse yaşamasın” dedi. (BURHAN CEYHAN)