21 Eylül 2016 Çarşamba

PAMUĞUN KADERİ ANKARA'DA BELLİ OLACAK

Denge Gazetesi'nin haberine göre, Aydın, Söke, Nazilli ve Koçarlı’nın TARİŞ Başkanları ile Efeler, İncirliova ve Söke Ziraat Odası Başkanları pamuktaki fiyat krizini çözmek amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i makamında ziyaret ediyor. 
Ankara’da gerçekleştirilecek olan ziyaret ile ilgili bilgi veren Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, “Aydın’daki tarımla ilgili sorunları bakan ile görüşeceğiz. Önceliğimiz ise pamuk fiyatları. Çünkü pamuk fiyatları düşüyor. Genel sorunları değerlendireceğiz. Dünya borsasının fiyatları ile İzmir Borsa’nın fiyatları uyuşmuyor. Dünya borsası fiyatı 5 lira 10 kuruş olan pamuk, İzmir Borsası’nde 4 lira 60 kuruş. Eşitlenmesini talep edeceğiz. Serbest piyasa şartlarında gerçekleşiyor. TARİŞ’in bu konuda desteklenmesi gerekiyor” dedi.
Kış mevsiminde süt üretimini arttığını, ancak süt tüketiminin ise azaldığını ifade eden Posacı, “Bakanımız ile süt konusundaki beklediğimiz endişeyi de dile getireceğiz. Çünkü süt fiyatları kışın düşecektir ve üretici zor durumda kalacaktır. Gerkeli tedbirlerin alınması gerekiyor” diye konuştu.(MEHMET AKİF SÜTÇÜ)