7 Eylül 2016 Çarşamba

SÖKE'DE DEPREM ETKİSİ YARATAN PATLAMA

CUMHURİYET MAHALLESİ ERDEN SOKAK'DA MEYDANA GELEN OLAYDA MUTFAKTAKİ TÜPDEN SIZAN GAZ PATLADI

SAVAŞ ALANINA DÖNEN EVDE YALNIZ YAŞAYAN BİR KİŞİ YARALANDI 

Olay, Cumhuriyet Mahallesi, Erdem sokakta saat 07.00 sıralarında meydana geldi. 
Yalnız yaşayan zihinsel engelli Kemal Öztürkoğlu, gece mutfaktaki tüpü açık unutarak, kendi odasında uykuya daldı. Sabah uyandığında mutfağa giden Öztürkoğlu, elektriği yakmaya çalıştığı anda, mutfakta sıkışan gaz, bir anda patladı. Patlamanın etkisiyle evin kapıları yerlerinden çıkarken, camlar parçalandı. 
Vücuduna derin yanıkların oluştuğu Kemal Öztürkoğlu'nun yardımına komşuları koştu. 
Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Söke Fehime-Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Öztürkoğlu, burada yapılan ilk müdahalenin ardından İzmir Ege Üniversitesi hastanesine sevk edildi. 
Erken saatte meydana gelen patlama, çevrede korku ve paniğe neden oldu. 
Komşulardan Nermin Demirci, "Sabah uykudan gürültüyle uyandık. Depremi oluyor diyerek dışarıya çıktık. Komşumuzun, evinde akşamdan tüpü açık unuttuğunu ve patlamanın bundan meydana geldiğini öğrendik. Çok korktuk" dedi. 
Zehra Ege ise, "Saat 07.00 gibi şiddetli bir patlamayla uyandık. Deprem korkusuyla dışarıya çıktığımda yandaki evin camlarının kırıldığını gördüm. Tüm komşular çok korktuk. Adeta sabah şoku yaşadık" diye konuştu. 
İsmail Demirci de, "Genelde her sabah erken kalkıyorum. Patlama sesiyle şok oldum. Evdekiler de patlamanın sesiyle panik yaşadılar. Dışarıya çıkıp baktığımda her şeyin havaya uçtuğunu gördüm. Allah'tan yangın çıkmadı ve daha büyük bir facia yaşanmadı" ifadesini kullandı. (BURHAN CEYHAN)