10 Mayıs 2016 Salı

USTA SANATÇI ALAEDDİN YAVAŞÇA KUŞADALILAR'LA BULUŞTU

Türk musikisinin ünlü bestekar ve solisti Alaeddin Yavaşça Kuşadası Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu' nun davetlisi olarak Kuşadası'na geldi. 

Kuşadası Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından düzenlenen "Alaeddin Yavaşça Besteleri" konserine, eşi Ayten Yavaşça ile birlikte onur konuğu olarak katılan Yavaşça, konserin sonunda seslendirdiği Sadettin Kaynak besteleri ile dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Kuşadası Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, sanat yaşamı boyunca pek çok önemli esere imza atmış, Türk musikisinin ünlü bestekarı ve solisti Alaeddin Yavaşça' nın onur konuğu olarak katıldığı "Alaeddin Yavaşça Besteleri" isimli muhteşem bir konser verdi. 

Kapalı pazar yerinin üst katında yer alan Kuşadası Pera Organizasyon ve Kültür Merkezi' nde düzenlenen konsere Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, TRT ses sanatçısı Mehmet Şafak, Didim Musiki Derneği üyeleri ve sanatseverler katıldı. 

Şef Oğuz Karlı yönetiminde düzenlenen konserde, Yavaşça'nın birbirinden güzel yirmi eseri icra edildi. 

Konser sonunda Alaeddin Yavaşça sahneye çıkarak Klasik Türk Müziği' nin usta bestekarı Sadettin Kaynak' a ait "Enginde Yavaş Yavaş" ve "Yücelerden Haber Sorarım" isimli eserleri seslendirdi.