10 Mayıs 2016 Salı

KUŞADASI’NDA SEZON ULUSLARARASI SANAT FESTİVALİ İLE AÇILIYOR

KUŞADASI BELEDİYESİ 2016 TURİZM SEZONUNU 13 MAYIS CUMA GÜNÜ DÜZENLEYECEĞİ "BARIŞ" TEMALI ULUSLARARASI BİR SANAT FESTİVALİ İLE AÇACAK

25 ülkeden 80 sanatçı ile yurt içi ve yurt dışından 8 üniversiteden akademisyenlerin katılacağı 9 günlük Kuşadası Uluslararası Sanat Festivali ile sanat aracılığıyla barış mesajları verilmesi ve turizmin sanatla buluşturulması hedefleniyor.

Kuşadası, 9 gün boyunca görsel ve plastik sanatlar alanında çalışan 80 yerli ve yabancı profesyonel sanatçı tarafından yapılacak olan atölye çalışmaları ve etkinlikler ile renklenecek. 

Festival süresince sokaklara ve meydanlara da taşacak olan atölye çalışmaları ile yerli halkın ve turistlerin sanatsal üretimle buluşması sağlanırken düzenlenecek sergi, söyleşi, müzik dinletileri ve konserler de düzenlenecek. 

Ressam Melek Günbey Güler ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan’ın küratörlüğünde düzenlenecek olan Kuşadası Uluslararası Sanat Festivali ile öncelikle Kuşadası’nın kent kültürüne, kent mimarisine uygun sanat eserlerinin profesyonel sanatçılar tarafından yaratılması ve profesyonel sanatçılar liderliğinde, yerel halkın ve turistlerin sanata olan ilgisinin arttırılması hedefleniyor. 

Öte yandan Festival süresince yaratılan kalıcı eserlerin Kuşadası’nın markalaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.