10 Mayıs 2016 Salı

ŞEHİDİN ADI OKUDUĞU OKULDA YAŞAYACAK

Aydın Denge Gazetesi'nin haberine göre; Diyarbakır’ın Lice İlçesi yakınlarında, geçen 18 Şubat’ta PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle şehit düşen Jandarma Er Oğuz Arslan’ın ismi, ilkokulu okuduğu okula verildi. Düzenlenen törende anne Hayriye Arslan gözyaşlarına hakim olmadı. 
Sökeli Şehit Jandarma Er Oğuz Arslan’ın 1998 yılında ilkokul eğitimini gördüğü Kemal Paşa İmam Hatip Ortaokulu'nun adı ‘Şehit Oğuz Arslan İmam Hatip Ortaokulu’ olarak değiştirildi.
Okulda yapılan törene Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, anne Hayriye Arslan, baba Dündar Arslan, kardeşleri Halil ve Aydın Arslan ile birlikte öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, öğrencilerin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın'ın konuşmasıyla devam etti. İlçe Müftüsü Ahmet Yayla’nın okuduğu duanın ardından konuşan Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, “Oğuz kardeşimizin adının, ilkokul eğitimini aldığı ve bugün İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitime devam eden okula verilmesi sağlandı. Şehidin adının bundan sonra bu okulda yaşaması, bizleri ve ailesini sevindirdi” dedi.
DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Program esnasında Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu Şehir Er Oğuz Arslan’ın fotoğrafını anne Hayriye Arsan ve baba Dündar Arslan’a hediye etti. Anne ve babanın elini öpen Kaymakam Kurtbeyoğlu fotoğraf görünce gözyaşlarına hakim olamayan annen Hayriye Arslan’ı teselli etti. Anne Arslan, şehit oğlunun fotoğrafını gözyaşlarıyla okşayarak aldı.
“BİZİ ÇOK MUTLU ETTİLER”
Şehit Er Oğuz Arslan’ın babası Dündar Arslan, çok duygulandıklarını ifade ederek, “Okula şehidimizin adının verilmesi bizi çok mutlu etti. ismini buradan geçerken göreceğim ve her zaman hatırlayacağım. Adeta benim yanımda yaşıyor olacak. 1998 yıllarında burada okudu. İsmini buraya vermekle bizi çok şereflendirdiler. Adeta yanımızda yaşayacak” dedi. (BURHAN CEYHAN)