23 Mayıs 2016 Pazartesi

PARA ÖDEMEYENİN ÇÖPÜ ALINMAYACAK

AYDIN DENGE GAZETESİ'NİN HABERİNE GÖRE; İNCİRLİOVA BELEDİYESİ KATI ATIK ÜCRETİNİ ÖDEMEYENİN ÇÖPÜNÜ ALMAYACAK

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, bir etkinlik için katıldığı Sınırteke Mahallesi’nde kendisini karşılayan vatandaşlara, katı atık ücretlerini İncirliova Belediyesi’ne ödemeleri konusunda ikazda bulundu. 
Başkan Kale, katı atık ücreti ödemeyenin çöplerinin toplanmayacağını söyledi.
İncirliova’nın Sınırteke Mahallesi’ndeki etkinlikte kendisini karşılayan mahalle sakinlerine; “Çöpünüz alınıyor mu?", "Memnun musunuz?”, “Çöp için şimdiye kadar kaç para ödediniz?” gibi sorular yönelten Belediye Başkanı Gürşat Kale, 6 aylık çöp toplama ücretinin ay sonuna kadar ödenmesini istedi. 
Katı atık ücretlerinin, ASKİ tarafından toplanmadığını hatırlatan Kale, “Çöp bedelleri toplanmıyorsa, burada çöp toplama hizmeti yapmayacağım” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
ALTI AYLIK 60 LİRA
“İncirliova Belediyesi olarak 6 aylık 60 lira çöp parası topluyoruz. Şimdiye kadar bu paraların ASKİ tarafından toplanması gerekiyordu. Bunu toplamadıkları için İncirliova Belediyesi olarak biz topluyoruz. ASKİ makbuzunda, ‘Katı atık bedeli’ diye bir şey var, karşısında ‘sıfır’ yazıyor. Ben sıfır bir parayla bu hayatı sürdüremem. Büyükşehir Belediyesi toplaması gereken parayı toplamıyor ve ‘Bu paraları ilçe belediyeleri almalıdır’ diyorlar. Mayıs ayında bunları 6’şar aylık dönemler halinde toplamak için karar aldık. Bu ücretin 6 aylık karşılığı olan 60 lirayı sizden yatırmanızı rica ediyorum. Çöp almayın, diyorsanız almayalım. Buraya bakacağım. Buranın çöp bedelleri toplanmıyorsa, burada çöp toplama hizmeti yapmayacağım. Ben çöp hizmeti için her ay 300 bin lira para harcıyorum. Hiç kimseden 5 kuruş para alamazsam, ben bunu yapamam.”
Belediye Başkanı Gürşat Kale ayrıca, önümüzdeki haftadan itibaren belediye personelinin tüm mahalleleri katı atık ücretlerinin toplaması ve yardımcı olmaları için dolaşacaklarını bildirdi. (GÖKHAN DÜZYOL)