6 Mayıs 2016 Cuma

TÜRK MUSİKİSİNİN DUAYEN İSMİ KUŞADASI’NA GELİYOR

Kuşadası Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından 8 Mayıs’ta düzenlenecek olan ‘Alaeddin Yavaşça Besteleri Konseri’ne geçtiğimiz günlerde 90’ıncı yaşını kutlayan devlet sanatçısı Alaeddin Yavaşça onur konuğu olarak katılacak.

Kuşadası Belediyesi, Türk Musikisinin en önemli besteci ve yorumcularından  Alaeddin Yavaşça’yı ağırlamaya hazırlanıyor. 

Kuşadası Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun Şef Oğuz Karlı yönetiminde 8 Mayıs Pazar günü saat 20.00’da Kapalı Pazar Yeri’nin üst katında bulunan Yeni Düğün Salonu’nda ücretsiz vereceği Alaeddin Yavaşça Besteleri Konseri’ne, Alaeddin Yavaşça onur konuğu olarak katılacak.

Kuşadası Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Oğuz Karlı, Türkiye’nin en önemli bestekar ve solistlerinden olan Yavaşça’yı Kuşadası’nda ağırlayacak olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek “Türk Musikisinin duayen ismi Alaeddin Yavaşça’nın karşısında kendisinin bestelerini seslendirecek olmak tüm koro üyelerimiz için heyecan ve gurur verici bir olay. Tüm halkımızı konserimize bekliyoruz” dedi.

644 civarında beste, semai, şarkı, çocuk şarkısı ve çeşitli saz eserleri bulunan Yavaşça’nın "2008 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" ve "2010 TBMM Üstün Hizmet Ödülü" de dâhil olmak üzere 200'ün üzerinde ödülü bulunuyor.