5 Mayıs 2016 Perşembe

SÖKE BELEDİYE MECLİSİ YARIN ANTİK KENT PRİENE’DE TOPLANIYOR

BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI’NA PRİENE “BULEUTERİON” EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Yaklaşan turizm sezonu öncesinde Söke’nin Güllübahçe Mahallesi’nde bulunan, döneminin en önemli liman kentlerinden olan Priene’ye dikkat çekmek; Priene’de bulunan antik meclis salonunda tarihi yaşatmak için Söke Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısını antik kette gerçekleştirecek. 

Priene kentinde M.Ö. 200’lü yıllarda 500 kişiyi ağırlayabilen ve şehir meclisine ev sahipliği yapan “Buleuterion” adı verilen alanda yapılacak meclis toplantısında gündemdeki maddeler görüşülecek. Antik kentte yapılacak Söke Belediye Meclis toplantısı 6 Mayıs 2016 (Cuma) saat 16.00’da başlayacak.

“BİR İLK GERÇEKLEŞECEK”
Söke Belediye Meclis toplantısı ilk kez dış mekanda yapılacak. 
Güllübahçe Mahallesi Priene antik kentinde yapılacak olan Söke Belediye meclis toplantısı için hazırlıklar yapıldı. 

MECLİSİN GÜNDEM MADDELERİNDEN BAZILARI ŞÖYLE: 
-Köy tüzel kişiliği kaldırılan Burunköy Mahallesi ve Özbaşı Mahallesinde özel ağaçlandırma ve özel imar-ihya projesindeki ağaçlandırma çalışmalarında kullanılan kredi le ilgili iş ve işlemlerin mevzuat gereği neticelendirilmesi için Belediye Meclisinin belirleyeceği kişi veya kişilere yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması. 
-İlçemiz Yenidoğan Mahallesi 74 parsel ve 107 ada 7-8-9-10 parsellerde “Dini Tesis Alanı” ile “Konut Alanı”na ilişkin olarak Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği doğrultusunda yapılacak olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
-16.10.2015 tarih ve 2015/10-207 sayılı Belediye Meclis Kararımızla onanarak, Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 11.06.2016 tarih ve 69 sayılı  kararı ile de uygun bulunan, İlçemiz Yenicami Mahallesi, Demiryolu ile Söke Çayı arasında kalan alanın UİP:15412 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli imar planına gelen itirazların görüşülerek karara bağlanması. 
-Mülkiyeti ve tasarrufu belediyemize ait Sazlı Mahallesi 164 ada 4 parsel, Bağarası Mahallesi 122 ada 2 parsel, Sarıkemer Mahallesi 1970 parsel, Güllübahçe Mahallesi 339 ada 4 parsellerdeki taşınmazlar üzerinde bulunan düğün salonu ve bahçesi, gelin odası, pasta odası, depo ve bay bayan wc’lerin, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18/e maddesine istinaden 10 yıllık süre ile kiraya verilmesi hususunda karar alınması ve yapılacak ihaleler için encümene yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.