2 Mayıs 2016 Pazartesi

İSTANBUL'U İLK KEZ GÖRDÜLER

KUŞADASI BELEDİYESİ İSTANBUL’U HİÇ GÖRMEMİŞ KADIN VE ÇOCUKLAR İÇİN KÜLTÜR GEZİSİ DÜZENLEDİ

Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü, Kadın Danışma Merkezi’nden hizmet alan ve bugüne kadar İstanbul’u hiç görmemiş olan kadın ve çocuklar için bir kültür gezisi düzenledi.  

Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kadın Danışma Merkezi’nin çeşitli hizmetlerinden yararlanan ve yaşları 5 ile 12 arasında değişen 20 çocuk ile 16 kadının katıldığı İstanbul gezisi, Çamlıca Tepesi’nde yapılan keyifli bir kahvaltı ile başladı. 

Rehber eşliğinde Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve Topkapı Sarayı ziyaretleri ile süren gezinin ikinci gününde ise Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy ve Miniatürk ziyaretleri vardı. Öğlen yemeklerinde Ortaköy’ün meşhur kumpirinin tadına bakan kadın ve çocuklar, Miniatürk’te yer alan Türkiye’nin birbirinden güzel tarihi eserlerinin minyatürlerine hayran kaldı.

İstanbul gezisinin üçüncü günü ise meşhur Pierre Loti Kahvesine yapılan teleferik yolculuğu ile başladı. Pierre Loti’de Haliç manzarasını seyreden kadın ve çocuklar, daha sonra Fetih 1453 Müzesi’ni ve yüzlerce çeşit deniz canlısının yer aldığı akvaryumu ziyaret etti. İstanbul gezisi, balık ekmek eşliğinde yapılan Boğaz turu ile son buldu.   

Geziye katılan kadın ve çocuklar, böylesine güzel ve keyifli bir gezi düzenlediği için Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür ederek, filmlerde, dizilerde izleyip merak ettikleri İstanbul’u görme ve tanıma şansına sahip oldukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.