16 Kasım 2015 Pazartesi

SÖKE'DE EDEBİYAT VE KİTAP DOLU GÜNLER BAŞLADI

SÖKELİLER BİR HAFTA BOYUNCA ÜNLÜ YAZARLAR VE KİTAP DOLU ETKİNLİKLERLE BULUŞACAK
Söke’de 12.'si düzenlenen Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri etkinlikleri başladı. 
“KİTAP FUARI AÇILDI”
İlki geçen yıl açılan kitap fuarının bu yıl ikincisi açıldı.
Söke Belediye Meydanı’nda açılışı yapılan kitap fuarında çeşitli yayın evleri stant açtı.
Açılan stantlarda kitaplar sergilenirken aynı zamanda kitap satışı da yapılacak.
Belediye Başkanı Süleyman Toyran fuarın açılışında; “ Geçen yıl temamız “Barış, Sanat ve Aydınlanma” idi. Bu sefer de “Atatürk ve Demokrasi” olarak belirledik. Bu vesileyle Devletimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve şükranla anıyorum. Dünya durdukça onun İlkelerine sadık kalacağız ve devrimlerinin takipçisi olacağız. Bu sene de ülkemizin saygın yazarlarını ilçemizde konuk ederek kendileriyle söyleşiler yapma imkanı bulacağız. Ayrıca yereldeki şair ve yazar arkadaşlarımızın çalışmalarını da okuyucularla buluşturma imkanı bulacağız. Bu yıl etkinliğimize bir farklılık getirmek istedik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin beğenisini kazanmış, eserleriyle onların sevgisini kazanan yazarlarımızı da etkinliğimizde görmek istedik. Davetimize olumlu cevap veren ve etkinliğimizi onurlandıran yazar ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
“SÖKELİ ÇOCUKLAR YAZARLARI SAVAŞ ÜNLÜ İLE BULUŞTU”
12. Söke Sanat Edebiyat Kitap Günleri Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ilk söyleşide çocuk kitapları yazarı Savaş Ünlü, Sökeli öğrencilerle buluştu.
Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda interaktif olarak gerçekleşen söyleşide Söke Belediyesi tarafından yazar Savaş Ünlü’nün kitapları Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve yazarın imzalarıyla hediye edildi.
Yazar Savaş Ünlü; kütüphaneler ve kitapların önemine değinerek, böylesi sanat ve kitap günlerinin önemine de vurgu yaptı.
Başkan Toyran yazar Savaş Ünlü’ye teşekkür ederken, çiçek ve plaket takdim etti.