21 Kasım 2013 Perşembe

HİBE DESTEĞİ İÇİN ÇİFTÇİLERDEN PROJE BEKLİYOR

AYDIN TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU İLK TRAKTÖRÜNÜ TESLİM ETTİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörlüğü’ne başvurarak destek almaya hak kazanıp sözleşmesi imzalanan, ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi' tedbiri kapsamında Buharkent İlçesinde arıcılıkla uğraşan yatırımcı Ali Çimen’in satın aldığı traktör teslim edildi.

Aydın adına bir ilki yaşadıklarını belirten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, “ Aydın’da ilk traktörümüzü veriyoruz. Kurumumuz Aydın’da geçen yıl kuruldu. 5.000 Euro’dan 3.000.000 Euro’ya kadar 16 kalemde hibe fonlarını kullandıracağız. Ali Çimen kurumumuza arıcılık ile ilgili projesini sundu ve kabul edildi. Ali Bey yaptı, diğer vatandaşlarımız da yapabilirler. Aydın’da bu yatırımların artmasını arzu ediyoruz” dedi.

Arıcılık yaptığını belirten Ali Çimen, TKDK’nın desteklerinden faydalanması için tüm çiftçilerin çekinmeden bu kurumu ziyaret etmesi gerektiğini söyledi. 

Çimen “arıcılık için ihtiyaç olan traktör ve ekipmanlara yönelik olarak proje hazırladım ve sundum. Kabul edilen projem kapsamında kovan, polen temizleme makinesi, polen kurutma makinesi, traktör ve römork almaya hak kazandım. Aydın’da traktör projesi onaylanan ilk yatırımcı olarak gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.