9 Kasım 2013 Cumartesi

AK PARTİ TEMAYÜL HEYECANI SONA ERDİ

AK Parti Genel Başkanlığı, 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde gösterilecek Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkan adayı için teşkilatın eğilimini yokladı.

AK Parti Aydın Teşkilatı, yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirlemek amacı ile temayül yoklaması yaptı. 

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen temayül yoklaması AK Parti Grup Başkan Vekili ve MYK Üyesi Mahir Ünal, Seçim İşleri Eski Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Emine Ergül ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’nın gözetiminde gerçekleştirildi. 

Büyükşehir için 8, ilçeler için 17 sandık kuruldu. Milletvekilleri, belediye başkanları, il yönetimi, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yönetimi, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, köy, mahalle ve belde temsilcileri, saat: 10.20 gece oy kullanmaya başladı. “Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olsun” ve "İlçe Belediye Başkan Adayı kim olsun” şeklindeki sorular partililere yöneltilerek ve her iki soru için iki kişinin ismi yazılması istenildi. Büyükşehir için oy kullanması gereken bin 247 kişiden 944’ü sandık başına gitti.

Köy, mahalle ve belde temsilcileri Büyükşehir için oy kullanmadı. Oy verme işlemi saat:16.00’da sona ermesinin ardından sonuçlar açıklanmadı. Şeffaf sandıklardaki zarflar çuvallara doldurularak genel merkeze götürüldü.