6 Kasım 2013 Çarşamba

AK PARTİ'DE TEMAYÜL HEYECANI

AK PARTİ'DE CUMARTESİ GÜNÜ YAKLAŞIK 2 BİN 200 KİŞİ BAŞKAN ADAYLARINI BELİRLEMEK ÜZERE SANDIĞA GİDECEK

Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak olan oylama 17.00’da bitecek. Büyükşehir için 5 ve ilçeler için 17 olmak üzere toplam 22 sandık kurulacak.  “Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olsun” ve "İlçe Belediye Başkan
Adayı kim olsun” şeklinde yöneltilecek anket sorularına partililerden her iki soru için iki isim yazmaları istenecek. AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı başkanlığındaki heyet, temayül sonuçlarını açıklamadan Ankara'ya dönecek. 

AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, temayül yoklaması ile partililerin beklentilerinin tespit edileceğini belirterek, “Temayül yoklaması Aydın teşkilatlarının beklentisinin tespit edilmesi için yapılacak. Aydın teşkilatlarının ortaya koyacağı beklenti başkan adaylarının belirlenmesindeki kriterlerden biri olarak kullanılacak. Temayül oylaması başvuru yapan aday adayları ile sınırlı olmayacak. Partililerimiz özgür olarak aday olarak görmek istediği iki ismi hem büyükşehir hem de ilçe başkanlığı için yazacak.” dedi.

Temayül yoklaması için milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, il ve ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları yönetimleri, belediye meclisi ve disiplin kurulu üyeleri, köy, mahalle ve belde temsilcileri oy kullanacak.