15 Kasım 2013 Cuma

AYDINLI GAZETECİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ KURDU

EKMEĞİNİ GAZETECİLİKTEN KAZANANLAR ÜYE OLABİLECEK

Aydın’da yazılı, görsel, işitsel ve elektronik yayıncılık alanında faaliyet gösteren gazetecilerin hak ve menfaatlerini korumak, mesleki gelişimlerine ve refah düzeylerinin yükselmesine katkıda bulunmak amacıyla Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği kuruldu. 

Aydın İl Dernekler Müdürlüğü’ne Mehmet Aydın başkanlığında kuruluş başvurusu yapılan derneğin kurucu yönetim kurulunda Süleyman Kasım Şener (Başkan Yardımcısı), Semih Başkar (Sekreter), Erman Çetin (Sayman), İbrahim Kılınç (Üye), Cem Ulucan (Üye) ve Osman Akçay (Üye) yer aldı.

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Aydın, derneğe il genelindeki tüm medya mensuplarının üye olabileceğini belirterek, “Üyelik işlemlerinde tek eleme kriterimiz, üyelik başvurusu yapan kişinin gazetecilik mesleğinden geçimini sağlayıp bu mesleğe güç kattığı mı, yoksa bu mesleğin nüfuzundan nemalandığı şeklinde mi olacaktır. Derneğimiz, yazılı, görsel, işitsel ve elektronik yayıncılık alanlarında hakkıyla görevini yapan tüm meslektaşlarımızın ve bu yayınların sahiplerinin örgütlendiği güçlü bir sivil toplum kuruluşu olacak” şeklinde konuştu.“