15 Temmuz 2018 Pazar

SÖKE DEMOKRASİ NÖBETİNDE

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA VE DAYANIŞMA GÜNÜ SÖKE'DE COŞKUYLA KUTLANIYOR

Söke'de kaymakamlığın hazırladığı törene, Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Ak parti, Milliyetçi Hareket Partisi yöneticileri ve üyeleri ile mahalle muhtarları, muharip gaziler ve vatandaşlar katıldı. 
Akşam saat 21.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törende ilk olarak "Demokrasi Yürüyüşü" yapıldı.
Cumhuriyet Meydanı'ndan başlatılan yürüyüş, İstasyon Caddesi, Çınarlı Kahve ve Aydın Caddesi güzergahını takiben yine Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. 
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye çıkan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, “Tarihimizin hiç bir zamanında 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşanmamıştır. Hiç bir zaman bu halkın vergileriyle alınan silahlar bu halka doğrultulmamıştır.” dedi.

YAVUZ "TÜRK MİLLETİ 15 TEMMUZ'DA DESTAN YAZMIŞTIR"

Ak Parti Aydın milletvekili Metin Yavuz da törende halka hitap etti.
Metin Yavuz konuşmasında, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen hain darbe girişimini engelleyen yüce Türk milleti bağımsızlığın en doğal hakkı olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğini söyledi.
Yavuz, "O yüce Türk Milleti ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen fettuhlahçı terör örgütü ve dış güçlerce gerçekleştirilen ve en alçak darbe teşebbüsü olarak tarihe geçen hain darbe girişimini engelleyerek bir kez daha destan yazmıştır"dedi.
Törende daha sonra, 15 Temmuz 2016 gecesi Söke’ de yaşanan olayların gösterildiği bir video gösterisi sunuldu ve öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiir okudu. 
Söke'deki 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında, gece saat 00.13'te camilerden sela okunacak ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden "Demokrasi Nöbeti" tutulacak. (HÜSEYİN IŞIK-MUSA ÖLMEZ)