18 Temmuz 2018 Çarşamba

BAŞKAN TOYRAN 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ

SÖKE BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN TOYRAN, GÖREVDEKİ 4 YILINI DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISI İLE BASIN MENSUPLARINA ANLATTI

Süleyman Toyran başkanlık makamında bir araya geldiği basın mensuplarına son 4 yılın değerlendirmesini yaptığı konuşmasına, "idealist bir belediye başkanı olarak göreve soyundum. Ancak makama oturduktan sonra gerçeği gördüm" diyerek başladı.
Toyran, "yapmak isteyip yapamadığım bir çok iş oldu. Elimizin kolumuzun bağlı olduğunu gördük. Eskiden kendi göbeğini kendi kesen bir belediye varken, şimdi Büyükşehir Meclisi'nden geçirmemiz gerekiyor. Bunlar hep süreç istiyor. Eskisi gibi rahat değiliz. Ancak yine de kısıtlı imkanlarla bir çok şeyi yaptık. 1 milyon metrekareyi aşkın yol yaptık. Kente 97 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırdık. 31 yeni parkı halkımızın kullanımına sunduk. Modern ve kapalı pazaryerleri yaptık." dedi.

SÖKE ÇAYI'NDA SON DURUM

Basın mensuplarının Söke'nin gündemiyle ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Toyran, "Söke'nin olmazsa olmazı olarak kabul ettiğimiz Söke Çayı'nda belediye olarak biz 2017 Ekim ayı itibariyle çalışmamazı tamamladık. Konuyla ilgili DSİ Bölge Müdürlüğü'ne yazımızı yazdık. Burası bizim olmazsa olmazımız. Bizim bütün kentsel çalışmalarımız Söke Çayı'na endeksli. Buradaki çalışmalar kimin tarafından yapılırsa yapılsın bizim kabulümüzdür" şeklinde konuştu.


"2019'DA YENİDEN ADAYIM"

Belediye Başkanı Süleyman Toyran, önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak seçimlerde yeniden aday mısınız? şeklindeki bir soruya, "Aday olduğumu daha önce söylemiştim. Evet Adayım." yanıtını verdi.

BELEDİYE MEYDANI İÇİN YENİ PROJE 

Söke Belediye Meydanı güzelleştirmek için yeni bir proje hazırlığı içinde olduklarını belirten Başkan Toyran, "belediye meydanı ile ilgili olarak İzmir'de proje çalışması yaptırıyoruz. 3 projenin çalışması tamamlanmak üzere. Yaklaşık bir ay içerisinde proje netleşmiş olur."dedi.
Latmos Çarşı'nın gelişmesi için belediyenin gerçekleştireceği bazı etkinlikleri buraya kaydıracaklarını da kaydeden başkan Toyran, "6 Ağustos tarihinde başlayacak "Sinema Günleri"ni burada yapacağız. Bu ve benzeri etkinlikleri buraya kaydırarak burayı canlandırmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. (HÜSEYİN IŞIK)