9 Temmuz 2018 Pazartesi

KUŞADASI TURİZMİNİ CANLI TUTMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, KUŞADASI SAHİLLERİNDE TATİLCİLERE YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPTIKLARINI SÖYLEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptığı açıklamada, "Yaptığımız çalışmalarla Kuşadası sahillerini parmakla gösterilir hale getirdik. Misafirlerimizin her türlü konforunu sağlamak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Tüm tatilcileri temizliğin simgesi Mavi Bayraklı sahillerimizde doya doya tatillerini yapmaya davet ediyorum." dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda sorumluluk alanındaki sahillerde verdiği hizmetle tatilcilerin beğenisini kazandığını belirten Çerçioğlu'nun verdiği bilgiye göre; Kuşadası sahillerinde yaz başından itibaren rutin aralıklarla sahillerin kumları özel makinelerle temizlenip taşlar öğütülüyor, kumların kalitesinin de üst seviyede kalması sağlanıyor. 
Sahiller sürekli olarak hem karadan hem de denizden temizlenerek standartları yükseltiliyor.
Sahillere tatilcilerin ihtiyaçları için modern üniteler yerleştiren büyükşehir belediyesi, plajlara konulan 100'e yakın modern duş, soyunma kabini, büfe, tuvalet ünitesi ve şemsiyeler tatilcilerin taleplerini karşılıyor. 

SEVGİ YOLU YENİ BULUŞMA NOKTASI OLDU

Davutlar sahil şeridi boyunca uzanan Sevgi Yolu da yenilenerek vatandaşların yürüyüş yapıp, bisiklet binebildikleri bir buluşma noktası haline getirildi. 
Ayrıca yol üzerindeki çeşitli noktalara spor aletleri konularak vatandaşların spor yapmaları da sağlandı.
Modern bir yürüyüş ve bisiklet yolu inşa edilen Sevgi Yolu, özellikle akşamları yürüyüş yapan ve bisiklete binenlerle dolup taşıyor.  (HÜSEYİN IŞIK)