30 Temmuz 2018 Pazartesi

SÖKELİ ÖĞRENCİLER İNGİLTERE'DE

SÖKE AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İNGİLTERE'DE YAZ OKULU KAMPINA KATILDI

Söke Amerikan Kültür Koleji'nin farklı sınıflarında eğitim  gören öğrenciler, okulun yıl boyunca uyguladığı ingilizce programının ardından İngiltere'nin başkenti Londra'da yaz okulu programına katıldı.
Programa 18'i öğrenci, 2'si idareci ve 2'si de öğretmen olmak üzere toplam 22 kişi katıldı.
İngiltere’nin en tanınmış öğrenci yurtlarından biri olan Fulham Broadway’de ve Londra’nın en elit semtlerinden biri olan Richmond’da İngiliz ailelerin yanında konaklayan Sökeli öğrenciler, diğer dünya öğrencileri ile bir araya geldi.
Londra’nın en iyi dil okulları arasında gösterilen Burlington School of English’te, konuşma eğitimi alan öğrenciler, sahip oldukları İngilizce konuşma becerilerini daha da geliştirdiler.

İNGİLİZ KÜLTÜRÜNÜ DAHA YAKINDAN TANIDILAR

Söke’li öğrenciler, Londra’da değişik günlerde Buckingham Palace, St James’s Park, İngiliz Polis Teşkilatı Scotland Yard, Thames Nehri, Big Ben, Parlamento Binası, Covent Garden gibi Londra’nın ünlü cazibe merkezleri de ziyaret ettiler.
Dünya kültürü ve mirasının en güzel örneklerinin sergilendiği dünyaca ünlü British Museum’da profesyonel İngiliz rehberler eşliğinde müzenin ilgi çekici galerilerini gezerek bilgi sahibi oldular.
Öğrenciler, dünyaca ünlü mumyalar müzesi Madame Tussauds’da, ünlü film yıldızlarının, şarkıcıların, sporcuların, devlet adamlarının ve politikacıların balmumundan yapılmış heykelleri ile fotoğraf çektirdiler.  
Yaz okulu programını başarı ile tamamlayan Sökeli öğrenciler,  uluslararası arkadaş çevresinden ayrılmanın hüznü ve Türkiye’de kendilerini hasretle bekleyen ailelerine kavuşmanın sevinci ile birbirlerine sarılarak veda ettiler. 

"ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Söke Amerikan Kültür Kolejleri Derneği Kurucusu Ömer Yaraş yaptığı açıklamada, kuruluşunun hemen ardından eğitim projeleri ile adından söz ettirmeyi başaran okulun, önümüzdeki günlerde de dünyanın hemen her yerinde Söke'yi ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.
Yaraş, “ Bölgemiz eğitim sektörüne ve sistemine yön veren okulumuz, öğrenci, öğretmen ve idarecileri İngiltere’de bölgemizi başarı ile temsil etti. Bundan sonra da uluslararası eğitim projeleri ile  dünyanın değişik ülkelerinde olacağız. Okulumuzda öğretim başarısının yanında, dünya barışına katkıda bulunabilecek, toplumsal sorumlulukları yüksek ve değişik kültürleri tanıyan öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Bu anlayış ve hedef doğrultusunda çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz." dedi. (HÜSEYİN IŞIK)