31 Temmuz 2018 Salı

MAHKEME, ZİRAAT ODASI SEÇİMİNİ İPTAL ETTİ

SÖKE ZİRAAT ODASI'NIN 2015 YILINDA YAPILAN SEÇİMLERİ BÖLGE İDARE MAHKEMESİ TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ

Bölge İdare Mahkemesinin verdiği kesin kararı, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş ile diğer listenin öncüsü Mustafa Tanyeri doğruladı.
Mustafa Tanyeri yaptığı açıklamada, “Karar elimizde. Bugün –yarın kararın bir nüshası Söke Ziraat Odasına ulaşır. Karar kesinleşmiş durumda. Söke Ziraat Odası yönetiminin bir ay içinde olağanüstü kongreye gitmesi gerekiyor. Bu bir mahkeme kararı ve uygulanması gerekli. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğiz” dedi.
Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş da, mahkeme kararından bilgi sahibi olduklarını belirterek, “Ancak Ziraat Odaları tüzüğünde de seçimlere 6 aydan kısa bir zaman kaldığında olağanüstü kongreye gidilemez diyor. Söke Ziraat Odası seçimlerine de 6 aydan kısa bir süre kaldığı için tüzüğün bize verdiği yetkiye dayanarak olağanüstü kongreye gitmeyeceğiz. Ziraat Odasında seçimler zamanında yapılacak” şeklinde konuştu.

2015 YILINDAKİ SEÇİMLER KURA İLE BELİRLENMİŞTİ

Söke Ziraat Odası'nda 2015 yılında yapılan olağan genel kurulda, Mustafa Kemal Kocabaş ve Mustafa Tanyeri önderliğinde iki liste ile seçimlere gidilmiş ve listeler 25’er oy almıştı. 
Seçimler sonrası yapılan 2 kura seçimini de Mustafa Kemal Kocabaş’ın listesi kazanmıştı. 
Seçimi kaybeden Mustafa Tanyeri’nin listesinde bulunan Ziraat Odası delegelerinden Hüseyin Akkoyun durumu mahkemeye taşımıştı. (İSMAİL ERAVCI)